Futsal

2021.10.15. 07:00

Csúcsrangadó: Berettyóban játszik a HVSE

Az NB I-es futsalbajnokság 8. fordulójának csúcsrangadóján a bajnok Haladás VSE az ezüstérmes Berettyóújfalu vendégeként lép pályára pénteken 18.30-kor.

Tóth Gábor

Haladás VSE - KISTARCSA FUTSAL bajnoki futsal mérkőzés, Férfi Futsal NB I. 20211004 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: NAGY KEVIN TAMÁS

Fotó: Unger Tamás

A magyar futsal jelenének két legjobb, legeredményesebb gárdája csap össze. A két csapat az elmúlt években sok nagy csatát vívott. A 2018/2019-es szezonban már komoly kihívója volt a folyamatosan fejlődő Haladás a Berettyónak, ám akkor még elbuktak a bajnoki döntőben a vasiak, negyedszer lett aranyérmes a Berettyó. A 2019/2020-as bajnokság a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt – de a Haladás a kupát megnyerte, a döntőben éppen a Berettyót legyőzve. A tavalyi bajnoki fináléban aztán ismét Berettyó–Haladás párharcot rendeztek, és akkor már a szombathelyiek diadalmaskodtak, megszerezve a történelmi, első bajnoki aranyérmüket. A Haladás idén már a bajnoki cím első számú várományosaként futott neki a szezonnak. Az első bajnokit még elbukta Veszprémben, azóta viszont zsinórban hat meccset nyert, a tabella élén áll – és feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. A Berettyó hat meccset játszott, négy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlege, harmadik a rangsorban.

– A mostani Berettyó egy kicsit más csapat, mint a régi – fogalmazott Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE mestere. – Ellenfelünknél most csak egy brazil légiós van, több a magyar játékosa. Jobban védekezik, inkább kontrából, pontrúgás után szerzi a góljait. Jobban működik csapatként, kevésbé épít az egyéni villanásokra. De veszélyes, masszív együttes – fizikai, kiélezett meccsre számítok. Ugyanakkor mi Berettyóban is szeretnénk nyerni, meg akarjuk őrizni a helyünket a tabella élén.

A HVSE már csütörtökön útra kelt, az estét Debrecenben töltötte.

A Kistarcsa elleni bajnokin térdsérülést szenvedett a Haladás saját nevelésű fiatalja, Nagy Kevin: térdszalagszakadás a diagnózis, műtét és hosszú kihagyás vár rá.

– Kevin kiesése komoly érvágás számunkra, alapembere a csapatunknak, gyors, gólerős játékos. A tehetségére már a válogatottnál is felfigyeltek. A sérülés neki is, nekünk is a legrosszabbkor jött. Az idei szezont kénytelen lesz kihagyni, a következő bajnokság rajtjánál viszont már számíthatunk rá – mondta Pálmay Tamás szakágvezető.

Kiemelt képünkön: Nagy Kevin a sérülése utáni pillanatban – már a kispadon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában