Női labdarúgás

2021.10.01. 07:00

Édesapja is látta az első találatát – Vladulescu jól érzi magát a Viktóriában

A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának román válogatott játékosa, Ana-Maria Vladulescu a Soroksár ellen megszerezte első gólját a magyar bajnokságban.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A Haladás-Viktória FC augusztusban igazolt játékosa, Ana-Maria Vladulescu a Soroksár (3-1) ellen ötödik bajnokiján megszerezte első gólját. A román válogatott futballista a Soroksár ellen 3-1-re megnyert meccsen a 69. percben szép egyéni alakítás végén lőtte a harmadik szombathelyi gólt. Ana nemcsak gólja miatt érdemel dicséretet, hanem a mezőnyben is jól futballozott, sokat volt játékban, rendre veszélyt jelentett a soroksári kapura.

– Elég nehéz meccs volt, mivel a soroksáriak gyorsan megszerezték a vezetést – mondta a 20 esztendős Vladulescu. – Viszont hamar visszajöttünk a találkozóba, és sikerült is fordítanunk. Azt játszottuk, amit egész héten gyakoroltunk, ezért is sikerült megfordítanunk a mérkőzést. A gólom? Hosszú labdát kaptam Gődér Brigitől, lefutottam a védőmet, majd hosszabban vettem át az átadást, így rögtön sikerült is kicseleznem a kapust, és berúgtam az üres kapuba a labdát. Fontos volt a csapatnak ez a harmadik gól, mivel olyan lélektani pillanatban jött, amikor szükség volt rá. Ezzel a találattal be is biztosítottuk a győzelmet – bár voltak még helyzeteink, szóval még simábban is nyerhettünk volna. Nagyon szerettem volna végre gólt rúgni, óriási örömöt éreztem abban a pillanatban. Hallottam, hogy van egy szokás az öltözőben, mely szerint az újoncoknak, akik első góljukat szerzik a csapatban, meg kell hívniuk egy üdítőre a társaikat. Nos, természetesen meghívom majd a lányokat! Édesapám és az unokatestvérem itt volt Romániából a meccsen, és mivel a nagy távolság miatt nem tudnak eljönni minden bajnokimra, különösen örültem, hogy pont most sikerült megszereznem az első gólomat, és velük együtt örülhettem. Egyébként nagyon jól érzem magam a csapatban. Szerencsém volt, hogy ideigazoltam, hiszen egy igen összetartó csapathoz kerültem. Befogadtak a lányok, nyugodtan mondhatom, hogy teljesen beilleszkedtem. A körülmények is kiválóak, tényleg csak a futballra kell koncentrálnom.

A Haladás-Viktória FC a hétvégi fordulóban a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.

Kiemetlt képünkön: Vladulescu a szombathelyiek egyik nagy erőssége lehet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában