Eredmények

2021.10.25. 17:44

Érmes vasi birkózók – Tóth Ábel aranyat, Fábián Bálint pedig ezüstöt szerzett

Hajdúszoboszlón és Abonyban mérték össze erejüket a serdülő és diák II.-es birkózók a diákolimpiai szabadfogású országos döntőben. A vasi színeket a Haladás VSE és a Kőszegi SE sportolói képviselték.

Sütő Dániel

Tóth Ábel 50 kilogrammban diadalmaskodott

Fotó: VN/Kőszegi SE

A napokban rendezték Hajdúszoboszlón a serdülő birkózók diákolimpiai szabadfogású országos bajnokságának döntőjét, amelyen a Haladás VSE színeiben versenyző Fábián Bálint volt érdekelt a +85 kilogrammosok mezőnyében. A szombathelyi birkózó tussal győzött Turák Merse (Tatabánya), Gyenes Bence (Érd), valamint az elődöntőben Bátyai Dorián (Kiskunfélegyháza) ellen is, a döntőben azonban Cseh Balázs (Szentes) pontozással jobbnak bizonyult a HVSE sportolójánál, így a 19 versenyzőt felvonultató mezőnyben Fábián Bálint ezüstérmes lett.

Tóth Ábel 50 kilogrammban diadalmaskodott
Fotó: VN/Kőszegi SE

– Nagyon összeszedetten, jól birkózott Bálint, de mindig a vereségnél jön ki a hiba – öszszegezte tapasztalatait Veréb István, a HVSE birkózó szakosztályának vezetője. – Egy szorgalmas gyerekről van szó, aki a Bolyai-iskolába jár, jól tanul, jól sportol, de ezen a versenyen rossz döntést hozott kétszer is – betámadták a lábát, és át akarta emelni az ellenfelét, de abban a helyzetben azt a fogást nem lehetett kivitelezni – fogalmazott Veréb István. Már a diák II.-es szabadfogású diákolimpiai bajnokság rácalmási selejtezőjét is hibátlanul vette a Kőszegi SE birkózója, Tóth Ábel, aki Abonyban az 50 kilogrammosok mezőnyében a főágra kerülve Szilágyi Noel (GYAC), Pribitek Ármin (Gurics György BDSE), valamint a döntőben Kovács Márton (ESMTK) ellen is technikai tussal nyert.

– Legnehezebb meccse az első volt egy győri fiú ellen – idézte fel Ábel versenyét edzője, Pusztai Tamás, a Kőszegi SE birkózószakosztályának elnöke. – Nem igazán volt bemelegedve, és nem is figyelt kellőképpen, háromszor is hasra esett, de javított, majd onnantól kezdve pontot sem csináltak rajta a vetélytársai. Ábel még csak 11 éves, a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola tanulója, erős és szorgalmas, aminek köszönhetően a fiatal sportoló idén 46 kilogrammban bajnoki címet is szerzett. Ha így folytatja, akkor nagy bajnokká válhat – fogalmazott Pusztai Tamás.

A diák II.-es diákolimpián Németh Lóránt, a Haladás VSE birkózója a 69 kilogrammosok mezőnyében komoly bajnoki esélyekkel lépett szőnyegre, azonban peches körülmények között csak az 5. helyen végzett. – Első meccse már rögtön az elődöntő volt a kecskeméti Simon Zsombor ellen, de sikerült tussolnia ellenfelét, amit érthetetlen módon szó szerint szétfújtak a bírók – adott hangot csalódottságának Ligeti Richárd, a HVSE edzője.

– Be is dobtam a challenget, viszszanézték a kérdéses szituációt, majd igazat adtak nekem, de Lóci így is csak két pontot kapott. Döntő helyett jöhetett az adácsi Kovács Gergő elleni bronzmeccs, amit a versenyzőm kissé elkapkodott, túl gyorsan akart nyerni, és hiába volt sokkal jobb ellenfelénél, ráfutott egy csípődobásra, és ez lett a veszte – értékelt Ligeti Richárd. Németh Lórántnak ez volt a harmadik versenye, mindössze egy éve birkózik a Haliban, mellette pedig jégkorongozik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában