kosárlabda

2021.10.02. 07:00

Falco–Szolnok derbi – A tavalyi finálé „visszavágóját” játsszák le a csapatok

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában a címvédő Falco KC Szombathely az ezüst­érmes Szolnokot fogadja szombaton 19 órakor (M4 Sport+) – a tavalyi, emlékezetesre sikeredett bajnoki döntő „visszavágóján”.

Tóth Gábor

A címvédő, kupagyőztes Falco három sima győzelemmel kezdte a szezont: a Pécs (99-77), az Alba (98-66) és a Sopron (95-64) szemernyi problémát sem jelentett. A Szolnok két győzelmet tud felmutatni: a vendég Szegedet nagy csatában gyűrte le (77-76), Pakson viszont simán nyert (90-67). A két élcsapat az elmúlt években rendre feszült, parázs csatákat vívott egymással. E tekintetben a csúcsot kétségtelenül a tavalyi bajnoki döntő jelenti, amikor a Falco kiélezett, rengeteg visszhangot kiváltó ötmeccses párharcban 3-2 arányban bizonyult jobbnak. Ráadásul a szombathelyi csapat Szolnokon gyűjtötte be a bajnoki címet eredményező harmadik győzelmét, telt ház előtt – így a falcósok a Szolnokon vágták le a hálót…

– Kétségtelen, hogy kifejezetten jól kezdtük a szezont, de azért csúcsformáról még nem beszélnék – jelezte Milos Konakov, a Falco KC Szombathely vezetőedzője. – Minden meccsen akadtak hibáink, például néhány perces üresjárataink – vagyis bőven akad még munkánk, hogy a saját magunk által elvárt szinten működjön a csapatunk. Az új fiúk – Golomán, Clark, Somogyi – beillesztése jól halad ugyan, de még e téren is akad tennivalónk. A filozófiánk nem változott: lépésről lépésre haladunk, fejlődünk – mert az érmeket nem szeptemberben, októberben osztják ki, hanem a szezon végén.

– A Szolnok lesz az idei legkeményebb ellenfelünk – folytatta Milos Konakov. – Riválisunk hozzánk hasonlóan együtt tartotta a csapat magját, és igyekezett erősíteni. Masszív, erős kerettel bír, rutinos játékosokat vonultat fel, hosszú a kispadja. A két csapat összecsapása mindig rangadónak számít, álljanak bárhol is a tabellán. Most pedig fokozza a hangulatot, hogy a tavalyi bajnoki döntő emléke élénken ott él a játékosokban, a szurkolókban – hiszen nem volt olyan régen az a párharc. Nehezíti a helyzetet, hogy a két csapat jól ismeri egymást. Fizikális, kiélezett csatára, szoros mérkőzésre, igazi rangadóra számítok. De mi most is a győzelemért lépünk pályára. A kézsérüléssel küzdő Kovács Benedek játéka kérdéses.

A Falcót érintő hír, hogy a klub megkezdi a bérletek árusítását a Bajnokok Ligája-szezonra. Hétfőn és kedden – 9 és 12, 14 és 18 óra között – három pénztár várja a szurkolókat az Aréna Savaria főbejáratánál. A Falco szerdán (18.00) az AEK Athént fogadja.

Kiemelt képünkön: Benke Szilárd vágja le a szolnoki hálót – a tavalyi döntő ötödik meccse után

Ezek is érdekelhetik