Vízilabda

2021.10.04. 21:29

Fordított és győzött az AVUS – fotók

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 2. fordulójában az AVUS a szünet után fordítva legyőzte az egri Eszterházy SC-t.

Pum András

AVUS–Eszterházy SC 9-4 (1-1, 1-2, 4-1, 3-0). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Csanádi, Pintér.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 3, Csaba 5, Németh L. 1, Szőke Sz., Sági, Kurucz. Csere: Baranyai, Pónya, Juhász S., Szabó B., Landherr. Edző: Zoufal Norbert.

Eszterházy SC: Bögös – Sári 1, Rozsnyay 2, Szőke Á., Darmos, Kompos, Sík. Csere: Antal, Mata, Podlovics, Ádám 1, Bódi, Kazsimér. Edző: Jászberényi Gábor.

Az első negyedben mindkét csapat jól védekezett – viszont támadásban roppant harmatos teljesítményt nyújtottak a játékosok. Három és fél percnyi gólcsendet követően a vendégek Rozsnyay révén megszerezték a vezetést. A vasiak hiába védekezték ki az egri akciókat, a kapu előtt nem boldogultak. Aztán a negyed vége előtt két másodperccel Csaba egyenlített.

A folytatásban is akadozott a hazaiak gépezete, így a nagyszünetre 3-2-es vendégvezetéssel vonultak a csapatok. A harmadik negyedben aztán elkapta a fonalat az AVUS, Hajmási és Csaba elkezdte termelni a gólokat, az utolsó negyed előtt már a hazaiak vezettek 6-4-re. A szombathelyiek az utolsó negyedben sem lasítottak, így végül rossz kezdés után összességében – a nyáron igazolt Csaba Márton vezérletével – magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.