Ökölvívás

2021.10.30. 07:00

Furcsán pontoztak – Búcsúzott az ökölvívó-világbajnokságtól Hámori

Furcsán búcsúzott a szerbiai ökölvívó-világbajnokságtól a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Fotó: VN/FBÖE

A 2021-es felnőtt ökölvívóvilág bajnokságnak Szerbia, Belgrád ad otthont október 24. és november 6. között. A magyar válogatott tagjaként utazhatott az erőpróbára a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Hámori Ádám.

A kőszegi bunyós lefogyasztott cirkálósúlyba, a 86 kg-osok mezőnyébe. A vb-n a török Burak Aksin ellen lépett ringbe. Remekül kezdett, igyekezett kihasználni a magassági fölényét. Úgy tűnt, minden rendben van, Ádám akarata érvényesült az első menetben, de csak egy pontozónál nyerte meg ezt a periódust. A mérkőzés a folytatásban is hasonló mederben zajlott, Ádám diktálta a tempót, ám elveszítette az összecsapást a pontozóknál – amely miatt a magyar delegáció óvást nyújtott be.

– Büszkék vagyunk Ádámra, hiszen már az is nagy eredmény, hogy világbajnokságon lépett szorítóba. Komolyan és céltudatosan készült sérülését követő hosszú kihagyás után. Sajnálatos, hogy a pontozás így alakult, de ebből erőt merítve a továbbiakban is keményen fogunk dolgozni – összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

Kiemelt képünkön: Hámori Ádám jobbosa ér célba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában