Frissen Vasból

2021.10.21. 20:22

Futsal: nem okozott gondot a TFSE gárdája a Haladásnak – fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság 9. fordulójában a HVSE a papírformának megfelelően simán verte az TFSE gárdáját.

Tóth Gábor

Hvse-Tfse, futsal, 20211021, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A listavezető, címvédő Haladás a kötelező győzelemért lépett pályára az újonc ellen.

Haladás VSE–TFSE- Bestrong 7-4 (2-1). Szombathely, Haladás Sportcsarnok, 400 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Tóth-Tolnay, Sipos (Imrő).

HVSE: Alasztics – Luiggi, Sipos, Dávid, Rezala. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács M., Szalmás, Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vas. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

TFSE: Haála – Sóvári, Dudás, Vagner, Pereira. Csere: Nagy I., Szabó Zs., Szentjób, Kulik, Fehér, Lipl, Tóth D. Edző: Soltész Levente.

Gólszerzők: Hajmási (13.), Luiggi 2 (20., 25.), Sipos (25.), Vatamaniuc-Bartha (31.), Szalmás (32.), Dróth (33.), ill. Szabó Zs. (18.), Kulik (33.), Sóvári (36.), Pereira (39.).

A Haladás próbálta rögtön magához ragadni az irányítást. De a vendég szervezetten játszott, és jól kontrázott – Alaszticsnak többször is védenie kellett. Nem diktált gyilkos tempót a HVSE, így tartotta a lépést az újonc. Időt is kért Juanra mester. Hajmási törte meg a jeget, egy kipattanó labdát húzott kapuba szép mozdulattal, sarokkal a háta mögött (1-0). De a folytatásban a sokadik kontrájukat már gólra váltották a budapestiek (18. perc: 1-1). Másodpercekkel a félidő vége előtt Luiggi távoli bombája talált utat a TFSE kapujába, így egy gólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben (2-1).

A második félidőt lendületesebben kezdte a Haladás. Luiggi távoli lövése ezúttal a bal alsó sarokban kötött ki. Majd Sipos vágott be közelről egy kipattanót (25. perc: 4-1). Felszabadultan futballozott a Haladás, komoly mezőnyfölényt alakított ki. Vatamaniuc-Barth szerezte az ötödik hazai gólt, erőszakosan, méterekről becsúszva, majd Szalmás terelte be közelről Sipos kapufáról kipattanó labdáját (32. perc: 6-1). Sokat játszatta a fiatalokat a hazai szakmai stáb.

Minden mindegy alapon átállt vészkapus játékra a vendég, gyorsan szépített is. Ám a kedélyeket Dróth hűtötte le, aki a balról beemelt szögletet kapásból zúdította a jobb felső sarokba (7-2). A vészkapus játékot erőltető vendégek még szépítettek (7-4) – de ennek már nem volt jelentősége. Simán nyert a Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában