Ökölvívás

2021.10.05. 07:00

Ifi bunyósok csatáztak Bükön

Bükön a városi sportcsarnok adott otthont az idei ifjúsági országos ökölvívó-bajnokságnak – vasi ökölvívók is ringbe léptek.

TG

Buza Rafael (balról) és Buza Rómeó – aranyérmes testvérek

Fotó: Fitt-Box ÖE

Az érőpróbát a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, Őze-Guth Szilvia és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösen szervezte. A négynapos megmérettetésen 41 egyesület 87 korosztályos ökölvívója lépett ringbe. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet négy sportolóval nevezett. Reseterics Fanni (60 kg) egy győzelem és egy vereség után szerzett ezüst­érmet. Szabó Dávid (48 kg) ugyancsak egy győzelemmel és egy vereséggel lett szintén második. Buza Rafael (63,5 kg) három győzelmet követően ünnepelhetett bajnoki címet – és kiérdemelte a legjobb ifjúsági férfi versenyzőnek járó különdíjat is. Buza Rómeó (67 kg) testvéréhez hasonlóan három győztes mérkőzés után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Buza Rafael (balról) és Buza Rómeó – aranyérmes testvérek
Fotó: Fitt-Box ÖE

Az összesített csapatversenyt a házigazda Fitt-Box nyerte meg. – Örömünkre szolgál, hogy ennyire színvonalas bajnokságot sikerült összehoznunk – fogalmazott a Fitt-Box vezetője, edzője, Varsányi Áron. – A mezőny talán lehetett volna valamivel erősebb is, de ennek ellenére is bőven akadtak parázs mérkőzések. Versenyzőink remek teljesítményt nyújtottak, sőt akadt, aki a vártnál magasabb színvonalon teljesített, aminek örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy a kemény munka gyümölcsözik. Nyakunkon az ifjúsági Eb, amire gőzerővel készülünk. Támogatóinknak is jár a köszönet. A kőszegi Alpokalja Küzdősport Alapítvány sportolója, Kovács Bence (63,5 kg) első mérkőzését elbukta.

Ringbe lépett Oláh-Vadász Zoltán (63,5 kg) és Muhovics Milán (60 kg) is – korábban mindketten a Skorpió Box Club bunyósai voltak, most szeretnének átigazolni a Haladásba. Az átigazolásuk még nem rendeződött el, a két klub nem tudott megegyezni egymással. Ezért mindketten a Magyar Ökölvívó Szakszövetség „színeiben” versenyeztek – sem a Skorpiónak, sem a Haladásnak nem hoztak pontot. Oláh-Vadász egy meccset nyert, a következő, erősebb riválisa ellen már nem állt ki, így is bronzérmes lett. Muhovics első meccsén kikapott. Teleki Brendonnak (HVSE, 75 kg) egy vesztes meccs jutott, az első mentben kiütötték, de így is harmadik lett.

A szombathelyi Hobbisták SE két bunyóssal nevezett. Mészáros Ciprián (80 kg) kifejezetten jól teljesített, két győztes meccs után jutott a döntőbe, ahol ugyan kikapott, de szintén alaposan helytállt – értékes ezüstéremmel gazdagodott. Horváth Alízt (60 kg) a Fitt-Box öklözője, Reseterics Fanni búcsúztatta.

Az idei ob-nak komoly tétje volt, hiszen a legjobbak bekerültek a közelgő ifjúsági Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatottba. Az ökölvívás mellett a jótékonykodásnak is nagy szerepe volt a négy nap során. A szervezők a büki Pukler Ábel gyógykezelését segítve bocsátották árverésre a négyszeres K1 világbajnok, Ernesto Hoost által dedikált kesztyűt, emellett pedig az ökölvívók nagy családja spontán adományhullámot indított el – így végül 360 000 forint gyűlt össze. TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában