Beharangozó

2021.10.06. 07:00

Ismét idegenben: Paks–Körmend derbi következik

Szerdán 18 órától zsinórban harmadszor szerepel idegenben az Egis Körmend NB I.-es kosárlabdacsapata a 2021/2022-es bajnoki idény során. Ezúttal az Atomerőmű SE lesz az ellenfél – a találkozót azonban nem Pakson, hanem Szekszárdon rendezik majd.

Tóth Judit

Ferencz Csaba bízik a győzelemben

Fotó: Szendi Péter

Két mérkőzést játszott az Egis Körmend kosárcsapata ez idáig, először a ZTE, majd az OSE csapatát sikerült legyőznie, ezzel százszázalékos a vasi gárda mérlege. A múlt csütörtöki, Kapfenberg Bulls elleni hazai edzőmeccs után most újabb idegenbeli megmérettetés vár a piros-feketékre. Az ellenfél a Paks lesz, amely három mecscset játszott eddig, mindanynyiszor vereséget szenvedett – de kétszer is csak nüanszokon múlt a siker. Az Alba Fehérvár ellen hosszabbításban maradtak alul a paksiak (104-106), a

Szolnok ellen az utolsó negyedben esett össze a csapat (67-90).

A Sopron ellen pedig megint hosszabbítás döntött, és a ráadás ismét vereséget jelentett az Atomerőműnek (109-107). Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya bizakodóan beszélt a szerdai forduló előtt.

– Ugyanúgy készültünk, ahogy mindig: alaposan kiveséztük a Paks játékát, megkerestük a gyenge pontokat – fogalmazott Ferenc Csaba. – Nagyon szeretnénk már saját pályánkon bajnokit játszani, de előbb még itt van ez a hétközi forduló, amelyen nem titkoltan győzni szeretnénk. Biztos, hogy ellenfelünk is bizonyítani akar, hiszen eddig nem nyert meccset a bajnokságban. Gyors és támadó felfogású csapat az ellenfelünk, amely inkább az indításokat kedveli, szervezett védelem ellen nehezebben boldogul. Az első három meccsükön sok pontot dobtak a paksiak, de sokat is kaptak, ez jelzi, hogy védekezésük még nem működik olyan hatékonyan. A célunk, hogy a gyors játékukat megakadályozzuk, és a saját akaratunkat, stílusunkat rájuk kényszerítsük. Felállt védelemmel, szervezett kosárlabdával megakadályozhatjuk a Paks könnyű pontszerzéseit, és így lesz esélyünk az újabb idegenbeli győzelemre!

A szerda esti találkozót nem Pakson rendezik a sportcsarnokban zajló munkálatok miatt. A mérkőzésnek Szekszárd ad otthont – és a szurkolók csak a helyszínen vásárolhatják meg a belépőjegyeiket. A Paks elleni mérkőzés után, szombaton – a bajnokság során először – hazai pályán szerepel a Körmend.

Rögtön a Vas megyei nagy rangadó kerül terítékre, a címvédő, kupagyőztes Falco KC Szombathely érkezik vendégségbe a Rába partjára. Mivel az M4 Sport televízió élőben közvetíti a mérkőzést, ezért az eredeti időpontnál korábban, 15.45-kor dobják majd fel a labdát a körmendi sportcsarnokban – vélhetően telt ház előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában