Bajnokság

2021.10.16. 07:00

Ismét kötelező a Falco-győzelem

Szezonbeli hetedik bajnokiján a Kaposvárt fogadja szombaton 18 órakor a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata.

Tóth Gábor

Falco KC Szombathely–Hübner Nyíregyháza BS NB I.-es férfi kosárlabda mérkőzés 20211014 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #30 Somogyi Ádám

Fotó: Unger Tamás

A címvédő, kupagyőztes, listavezető Falco remekül kezdte a szezont, hat bajnoki győzelemnél tart (Pécs, Alba, Sopron, Szolnok, Körmend, Nyíregyháza). Nem beszélve arról, hogy a Bajnokok Ligáját is nagyszerűen nyitotta, a görög AEK Athén távozott vereséggel az Arena Savariából. Az sem érződik a csapaton, hogy erőltetett menetben van, sorra jönnek a hétközi mecscsek – nem lassít a sárga-fekete együttes. A Kaposvár hektikus heteket tudhat maga mögött, kétszer nyert (Kecskemét, Szeged), háromszor (ZTE, Oroszlány, Paks) kapott ki. Érdekesség, hogy mindkét győzelmét idegenben szerezte. A két csapat más-más erőt képvisel, más célokért küzd, egyértelműen a Falco lép pályára esélyesként.

A Falco keretéhez az új szerzemények közül Somogyi Ádám csatlakozott legkésőbb, kis idővel a bajnoki rajt előtt. De a fiatal kosaras gyorsan fontos játékosa lett a csapatnak, hétről hétre kiegyensúlyozott teljesítménnyel, hasznos csapatjátékkal hívja fel magára a figyelmet. – A beilleszkedésem szinte zökkenőmentes volt – jelezte Somogyi Ádám. – Több játékost ismertem már a válogatottból, de az egész csapat, az egész Falco-közösség nagyon befogadó volt. Az edzők pedig sokat segítettek abban, hogy mielőbb megismerjem a játékokat, a figurákat, hogy megtalálják a helyem a rendszerben. Jól érzem magam Szombathelyen, jól érzem magam a Falcóban. Az pedig csak hab a tortán, hogy ilyen remekül kezdtük a szezont. Amikor kiderült, hogy a spanyol Burgos kölcsönad, örömmel csatlakoztam a Falcóhoz – hiszen tudtam, hogy egy komoly célokért küzdő minőségi csapat játékosa lehetek, jó társak, jó emberek oldalán játszhatok. Továbbá öröm ennyi szurkoló előtt, ilyen hangulatban pályára lépni hétről hétre. Eddig nagyon kerek a történet! – Amióta Lazics mester az edző Kaposváron, azóta folyamatosan fejlődik, erősödik a csapat – tért át a soros ellenfélre Somogyi Ádám. – Hajtós, fizikális meccsre, motivált ellenfélre számítok. Nem becsüljük le ellenfelünket, de szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat.

Kiemelt képünkön: Somogyi Ádámnál jó helyen van a labda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában