start

2021.10.06. 17:13

Kezdődik az NB I.-es sakk – Legutóbb több mint egy éve rendeztek mérkőzést

Hétvégén kezdődik a 2021/2022-es NB I.-es sakkbajnokság. A legutóbbi ezüstérmes Haladás VSE-Infraplan a rajton az Aquaréna Kőbánya vendége lesz.

Pum András

Pergel László

Fotó: Unger Tamás

A tavalyi, 2020/2021-es NB I.-es sakkbajnokságot a koronavírus-járvány miatt törölték, így tehát az utolsó meccset – még a 2019/2020-as bajnokságból – 2020. szeptember 13-án, azaz több mint egy éve játszották. Viszont a Haladás VSE számára emlékezetes szezon volt: fennállása legnagyobb sikerét elérve ezüstérmes lett a gárda. Az idei bajnokság vasárnap indul, a szombathelyi együttes számára az első hat hely valamelyike a célkitűzés.

Pergel László
Fotó: Unger Tamás

– Reálisan nézve az esélyeket, borzasztó nehéz lenne megismételni legutóbbi szereplésünket, ami egyébként nagyon nagy bravúr volt – mondta Pergel László, a Haladás VSE sakkszakosztályának vezetője. – Például a feljutó Ajka alaposan megerősödött, szerintem éremesélyes. Ott van még a bajnoki címvédő Nagykanizsa, aztán a Kőbánya, a Paks is jó erőt képvisel. Mi mindenesetre tisztességesen felkészültünk a bajnokságra, voltunk egy négynapos edzőtáborban is. A keretünk változatlan, bízom benne, hogy Rapport Richárdot is sikerül hazacsábítanunk egy-egy meccsre. Ami a nyitányt illeti, a Kőbánya erős csapat, öt és hét pont közötti pontszámot várok a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában