Dobó SE, Sportiskola

2021.10.13. 07:00

Kilenc vasi érem az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon

Remek teljesítménnyel összesen kilenc érmet – köztük egy aranyat – sikerült begyűjteniük a Szombathelyi Dobó SE és a Sportiskola atlétáinak az U18-U16 Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon.

Sütő Dániel

Fotó: VN/Dobó SE

A verseny mindig nagy kedvence volt a Dobó SE atlétáinak, hiszen az ugrószámok és a gátfutás mellett rengeteg dobószám szerepel a palettán, viszont olyan 30 éve nem történt, hogy ne szereztek volna aranyérmet a szombathelyi sportolók. Most azonban erre reális esély mutatkozott, hiszen olyan előjelekkel utazott el a csapat a viadalra, ami alapján meglehetősen borúlátó volt a szakmai vezetés, ugyanis javarészt fiatal sportolókkal tudott csak részt venni a versenyen.

– Szerencsére, amitől a legjobban tartottunk, végül nem következett be, azaz ismét szereztünk aranyérmet az idei U18-U16 Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon is U18-as lány diszkoszvetőinknek köszönhetően, akik nagy bravúrral foglalhatták el a dobogó legfelső fokát, így a több mint 30 éves hagyomány nem szakadt meg. Korábban volt példa arra is, hogy a 12 dobószámból 7-8 számban is mi vittük el a pálmát, most azonban ennek az egy aranynak is örülni kellett – tájékoztatott Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője.

Kiemelte azt is: az elért eredményekre úgy kell tekinteni, hogy a javarészt 12-13 éves vasi atléták a náluk három esztendővel idősebb fiatalokkal vették fel a versenyt. Ilyenkor persze a győzelmi esélyek csökkennek ugyan, de egy-két év múlva ezek a szombathelyi fiatalok már győzelmi esélyekkel állhatnak dobókörbe.

– Összességében elégedettek lehetünk – folytatta értékelését Németh Zsolt. – Harminc gyereket tudtunk indítani U16-os és U18-as korosztályban, amihez hozzá kell tenni, hogy az U16-os dobóatlétáink a Szombathelyi Sportiskola színeiben versenyeznek. Kiemelném Viszkeleti Villő teljesítményét, aki 3 kilogrammos kalapáccsal két sikertelen kísérlet után harmadszorra 69 méter fölött dobott. Nagyon örültünk, hogy szép számú fiatal csapatunk – akiknek ez volt a első komolyabb megmérettetésük –, jól versenyeztek, és helytálltak.

A 2021-es U18-U16 Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságot végül egy arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárták a szombathelyi atléták, akiknek felkészítő munkájában Németh László és Németh Zsolt mellett részt vett Csercsics Richárd, Gubián Tamás, valamint Kiss Szilárd edző is.

Kiemelt képünkön: Szép sikereket értek el a szombathelyi atléták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában