Kézilabda

2021.10.25. 18:45

Megvan a második siker – Komoly hátrányból állt fel az SZKKA II. a Csurgó ellen

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában bravúros győzelmet aratott az SZKKA II. a Csurgó ellen.

Sütő Dániel

Gabnai Alexandra (labdával) nagyot küzdött

Fotó: VN-archív

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19–Csurgói NKSE 28-26 (14-19). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 120 néző, NB I/B-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi B., Sipos J.

SZKKA: Farkas H. – Pham Lien 2, Gabnai 6, Pődör B. 10, Győri 1, Zsákovics 3, Horváth A. 6. Csere: Németh J., Tóth B., Wutschi, Szabó N., Mer­sich. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok mindkét kapuba, majd egy hazai rövidzárlat következtében meglépett a Csurgó. Kiskartali találatával már hárommal (4-7) mentek a vendégek. A 13. percben Kiskartalit szórták ki két percre, az SZKKA pedig élt emberelőnyével, és egyetlen gólra zárkózott (8-9).

Gabnai Alexandra (labdával) nagyot küzdött
Fotó: VN/SZKKA

Egyenlítés helyett azonban ismét eltávolodott a szombathelyiektől a vendégcsapat, így félidőre ötgólos előnyt sikerült kialakítania a Csurgónak. Szünet után egy megtáltosodott SZKKA lépett pályára, szépen fokozatosan dolgozták le hátrányukat Pődör Blankáék, mígnem a találkozó 39. percében kiegyenlített a házigazda, nem sokkal később pedig Horváth Anna góljával a vezetést is átvette (22-21). A mérkőzés hajrájában döntőnek bizonyult, hogy az utolsó öt percben nem tudta bevenni a hazai kaput a Csurgó, így végül két góllal az SZKKA nyerte meg a meccset.

Pődör Zoltán: Két ellentétes félidőt produkált a csapat, a második játékrészben feljavult a védekezésünk és a kapusteljesítmény, a megbeszélt taktikát betartották a lányok. A siker kulcsát az jelentette, hogy a második félidőben elhitte a csapat, hogy meg tudja nyerni a meccset. Ezzel úgy érzem, átszakadt egy gát, bízom benne, hogy a továbbiakban hozni tudjuk azt a játékot, amire képesek vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában