Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság

2021.10.28. 07:00

Motocross: bravúros vasi bronz

A hazai Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság utolsó futamát megnyerve Jagodits Benett összetettben a harmadik helyen zárta a szezont az MX 50 mini kategóriában.

Sütő Dániel

Fotó: VN/Jagodits András

A hétéves Benettet két évvel ezelőtt kezdte el hobbi szinten foglalkoztatni a motorozás, de hamar kiderült, hogy ez a sportág sokkal többet jelent számára egy gyermeki hóbortnál. Vas megyei szakember híján Benettnek Budapesten, Ajkán kellett edzenie, és trénerével, Somlóvári Dániellel professzionális szintre jutott kategóriájában. A rohamos fejlődés egyenes következményeként pedig idén márciusban már egy csapatnál találta magát Jagodits Benett, a BRC Horváth Motocross SE igazolta le az ifjú tehetséget.

Az egyesület alapítójának, Horváth Ádámnak édesapja, Horváth Jenő komoly szerepet töltött be a 90-es években a szombathelyi motocrosséletben. Benett a hazai versenyek mellett külföldön is megmérettette magát. A cseh bajnokság első fordulójában Horazdovicében 10., Citmericében pedig a 2. helyen ért célba, Szlovéniában pedig nyolcadikként végzett Mackovciban. A Magyar Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság piliscsévi állomásán 6., Nemesbikken 1., Veszprémvarsányban 1., Kiskunlacházán 2., míg Bugyiban ismét 1. helyen zárt az MX 50 mini kategóriában. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy a hazai bajnokság első futamán, Ácson kulcscsonttörést szenvedett, így az összetettben elért harmadik helye óriási bravúrnak számít.

Kiemelt képünkön: Pazar szezon áll Jagodits Benett mögött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában