Frissen Vasból

2021.10.12. 07:00

Remeklő lovasok – Vasi érmek a régiós bajnokságról

Megrendezték a Némethy Bertalan emlékét őrző régiós díjugrató döntőjét, ahol az amatőrök mezőnyében aranyérmet szerzett a Vasi Pegazus Egyesület lovasa, valamint vasi bronzérem született a csapatbajnokságon.

Sütő Dániel

Fotó: VN/Varga Virág

Az ország legnagyobb, nyolc megyét felölelő, Némethy Bertalan emlékét őrző régiójának díjugrató bajnokságában öt egyesület – a Hétdombi Lovaspark, a Mistral LK, az Aranypatak LE, a Vasi Pegazus Egyesület és a Bosits Lovasfarm – lovasai képviselték Vas megyét. A versenyzők és lovaik egyéniben négy kategóriában (kezdő lovas, ifi, amatőr felnőtt, csapatverseny) mérték össze tudásukat.

A regionális bajnokság első napján csapatbajnokságban a Bosits Boglárka (Caremos lovával), Kovács Gréta Mira (Aramisz lovával), Mihály-Fábián Csilla (Lobello lovával) és Varga Virág Kamilla (PM Leonard lovával) összeállítású, Mihály-Fábián Péter által vezetett vasi lovaskülönítmény harmadikként zárt.

– Csapatbajnokságban négy lovas lovagol, akik között mindenképpen szerepelnie kell egy felnőttnek – ismertette a verseny menetét Varga Virág, a vasi lovasok egyike. – Három eredmény számít, a cél, hogy minél kevesebb hibapontot szedjünk össze. Csapatunk összesen négy hibapontot gyűjtött az alappályán, így további öt csapattal összevetés következett a harmadik helyért. A felnőttek összevetésében, nagyon erős mezőnyben, fiatal kora ellenére Bosits Boglárka bizonyult a legjobbnak, így szereztük meg csapatunkkal a harmadik helyet.

Második napon az egyéni bajnokságban Varga Virág a Vasi Pegazus Egyesület tagjaként az amatőrök mezőnyében aranyérmet szerzett PM Leonarddal.

– Nulla hibaponttal érkeztem a döntőbe, arra törekedtem, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból – nyilatkozta Varga Virág. – A lovam nagyon összeszedett és figyelmes volt, hatalmas vágtájával megszerezte nekünk a bajnoki címet.

További eredmények, kezdő lovas döntő: 11. Kocsi Kata (Hétdombi Lovaspark), 12. Mihály-Fábián Csilla (Mistral LK), 13. Kovács Gréta Mira (Mistral LK), 18. Baki Dorka (Aranypatak LE). Amatőr döntő: 1. Varga Virág (Vasi Pegazus Egyesület), 8. Simon Máté (Hétdombi Lovaspark). Felnőtt döntő: 5. Bosits Boglárka (Bosits Lovasfarm).

Kiemelt képünkön: Varga Virág PM Leonard nevű lovával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában