Siker

2021.10.29. 07:00

Sákovics Péter a 15. vb-címét szerezte meg racketlonban

Már a 15. világbajnoki címét gyűjtötte be racketlonban (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda és a tenisz kombinációja) az ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatója, Sákovics Péter.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Döbörhegyi Balázs

A Svájcban megrendezett egyéni racketlon-világbajnokságra 359 nevezés érkezett – négy napig tartott a torna. A magyar színeket három szombathelyi és egy budapesti sportoló képviselte. Sákovics Péter a +60-as kategóriában megvédte címét, ezzel 15. alkalommal állhatott fel vb-dobogó legfelső fokára. Ezúttal három angol játékossal küzdött meg.

A negyeddöntőben és az elődöntőben simán vette az akadályt. A döntő viszont rendkívül izgalmas csatát hozott. Asztaliteniszben és fallabdában az angol nyert, míg tollaslabdában és teniszben Sákovics. A döntő momentum a fallabdában elszenvedett minimális vereség volt Sákovics részéről, mert Martyn Langston rendkívül jó fallabdás. Sákovics végül hét ponttal bizonyult jobbnak. A Savaria Egyetemi Központ oktatója nyolcadik egyéni vb címét zsebelte be, továbbá kétszer nyert csapatban, ötször párosban – különböző korosztályokban.

Sákovics november 18–22-én Prágában, a páros világbajnokságon lép pályára – az újabb arany reményében. Sákovics Virág – Sákovics Péter lánya – is remekelt, bronzérmet szerezett a női B kategóriában. Az elődöntőben elveszített szoros mérkőzés után a harmadik helyért is kiélezett csatát vívott, a svájci Marine Pelet ellen csikarta ki az egypontos diadalt, 68:67-re nyert – ezzel megszerezte pályafutása első világbajnoki érmét. A harmadik szombathelyi résztvevő, Döbörhegyi Balázs a kilencedik lett a férfi kezdő kategóriában. A végül döntőt játszó francia játékostól elszenvedett vereség után két osztrák és egy cseh játékos legyőzésével zárta a tornát. A budapesti Janzer György a +50-es korosztályban az ötödik helyen végzett.

Kiemelt képünkön: Sákovics Péter és Sákovics Virág – a világbajnoki érmekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában