Atlétika

2021.10.07. 07:00

Szépen teljesítettek a Dobó SE sportolói Kenyában

A Continental Tour Gold sorozatának kenyai állomásán a szombathelyi Dobó SE két kalapácsvetője, Gyurátz Réka és Rába Dániel is a hatodik helyen végzett.

Sütő Dániel

Rába Dániel még itthon, edzés közben. Ő is is kitett magáért a nemzetközi mezőnyben

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

A Nairobiban rendezett viadal volt a nemzetközi atlétikai szövetség Continental Tour Gold sorozatának utolsó állomása, amely ráadásul eggyel magasabb szintet képviselt az atléták Gyémánt Ligájánál. Ezért is utazott el a szombathelyi Dobó SE két kalapácsvetője, Gyurátz Réka és Rába Dániel a megmérettetésre, hiszen a magasabb szint több kvalifikációs ponttal is kecsegtetett – amelyek hiányában a versenyzők nem tudják kvalifikálni magukat a jövő évi Európa-bajnokságra, vagy éppen a világbajnokságra.

A kenyai CTG Gold-versenyen férfi kalapácsvetésben a négyszeres világbajnok lengyel Pawel Fajdek 78,33 méterrel győzött, a 21 éves, szombathelyi Rába Dániel 72,68-cal hatodikként zárt. A nőknél a dán Katrina Koch Jacobsen bizonyult a legjobbnak 71,09 méterrel, Gyurátz Réka 67,90-nel szintén hatodik lett.

– Atlétáink jól szerepeltek, mindketten előreléptek a kvalifikációs pontversenyben – értékelt Németh Zsolt, a kalapácsvetők edzője. – Nagyon komoly terheléssel járt ez a verseny, egyrészt azért, mert sokat kellett utazni, másrészt pedig az sem mellékes, hogy a megmérettetés helyszíne a tengerszint felett 1700 méter magasan helyezkedett el – alkalmazkodni kellett a körülményekhez. Mindent egybevetve megérte elutazni a világ másik felébe, hiszen mindkét kalapácsvetőnknek bekerült az öt legjobb pontszerző versenye közé a kenyai, így kvalifikációs helyen állnak a világbajnokság és az Európa-bajnokság tekintetében is, amelyeket jövőre rendeznek – tájékoztatott Németh Zsolt edző.

Halász Bencének nem kellett elutaznia Nairobiba, hiszen neki már megvan a szintje, így szükségtelen volt a további pontgyűjtés. Sérült térde amúgy is pihenésre szorul, amelyről – az orvosokkal történt konzultációt követően – kiderült, hogy szerencsére nem kell műteni, elegendőek bizonyos kezelések, amelyekkel tovább javítható Bence térdének állapota.

Kiemelt képünkön: Rába Dániel még itthon, edzés közben. Ő is is kitett magáért a nemzetközi mezőnyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában