Senior torna

2021.10.14. 07:00

Tenisz: Érmek hazai porondról is

A nemzetközi porond után hazai pályán, az országos bajnokságon is remekül szerepelt a két szeniorkorú szombathelyi teniszező, Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Bogár István

Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter remek szezont fut, hiszen idén párosban már begyűjtöttek egy Európa-bajnoki győzelmet és egy világbajnoki ezüstérmet. Ezúttal az országos bajnokságon léptek pályára, igaz, most nem együtt, hanem mindketten egyesben – elsősorban Sákovics sérülése miatt hagyták ki a párost.

Az országos bajnokságot a MTK teniszközpontjában bonyolították le, rendkívül rossz időjárási körülmények között.

Bogár Szabó Éva 60+ egyéniben indult, ahol nem talált legyőzőre, még csak megszorítani se tudták ellenfelei – pedig Bojtor Ildikó és Turi Zsuzsanna is komoly erőt képviselt. Győzelmével kvalifikálta magát a jövő évi szenior világbajnokságra, amelynek majd tavasszal az Amerikai Egyesült Államok, Florida ad otthont. Sákovics Péter két páros számban állt rajthoz. Vegyes párosban az 55+-os korosztályban bajnoki címet szerzett, míg a 60+ mezőnyében bronzéremmel zárt.

Kiemelt képünkön: Bogár Szabó Éva az aranyéremmel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában