Európa Kupa

2021.10.12. 20:00

Történelmi bronzérem – Óriási bravúrt hajtott végre a répcelaki tekecsapat

A Répcelaki SE története legnagyobb nemzetközi sikerét aratta a teke Európa Kupában elért bronzérmével.

Pum András

Fotó: VN/Savanyó-Galambos Viktória

Megyénket két férfitekecsapat, a Répcelaki SE és a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE képviselte a nemzetközi kupaporondon. A második számú kupasorozatban, a szlovéniai Kranjban rendezett Európa Kupában húsz csapat közül bronzérmet szerzett a Kiss Zsolt vezette Répcelak, míg a harmadik számú sorozatban, a németországi Mannheim mellett, Lorschban az NBC Kupában 13. helyen zárt az első nemzetközi versenyén szereplő, Tróbert József irányította Szentgotthárd. Mindkét verseny keddtől vasárnapig tartott, a selejtezőkben ütött egyéni fákat összeadták, ezt követően a legjobb négy csapat kvalifikálta magát az elődöntőbe.

– Az utóbbi öt esztendőben kilenc játékosunk távozott, úgyhogy ez a Répcelak már nem az a Répcelak, amelyik régen volt – jelezte Kiss Zsolt, a Répcelak edzője. – Ezt csak azért hangsúlyozom, hogy éreztessem, mekkora bravúrnak számít a szlovéniai szereplésünk. A versenyt megelőzően vérmes reményeink nem is lehettek, talán árulkodó, hogy csak keddtől csütörtökig foglaltunk szállást – addig tartottak ugyanis a selejtezők… Azt nem mondom, hogy álmunkban sem gondoltuk, hogy bejuthatunk a legjobb négy közé, hiszen mégiscsak sportemberek vagyunk, legbelül mindig, mindenhol győzni akarunk. Ám az elődöntőnek nem volt valódi realitása. Pláne úgy, hogy négy sérült játékossal mentünk ki, volt, aki eleve sérült volt, van, aki műtét előtt áll. Ami a körülményeket illeti, a pálya brutálisan nehéz, de jó pálya volt, itt rendezték a közelmúltban az ifjúsági világbajnokságot is. Az egyéb körülmények viszont jócskán hagytak kívánnivalót maguk után. Mivel az itthoni, répcelaki pályánk sem tartozik a könnyű pályák közé, számunkra kevésbé volt szokatlan a szlovéniai terep. Sok kiváló tekéző viszont a nehéz pályán betlizett. Világklasszis tekézők, gazdag, Bajnokok Ligája-győztes csapatok társaságában versenyeztünk, óriási bravúrnak tartom, hogy ebből a mezőnyből az elődöntőbe jutottunk. Itt a horvát Zapresictől ugyan kikaptunk, de ekkor már tudtuk: a bronz­meccs eredményétől függetlenül jogot szereztünk a Bajnokok Ligája indulásra. A harmadik helyért a házigazda Kamnik ellen a végletekig kiélezett, óriási meccsen sikerült a több szettpontnak köszönhetően nyernünk. Pedig a Kamniknak ez volt a hazai pályája, ám így is sikerült a bravúr. Hektikus meccset vívtunk, volt, hogy ők vezettek 110 fával, aztán mi 90-nel, végül csak megnyertük a meccset. Óriási siker ez, habár korábban a harmadik számú nemzetközi kupasorozatot már megnyertük, az Európa Kupában a legjobb eredményünk két éve Horvátországban a hatodik helyezés volt. Ahogy említettem, a bronz­éremmel kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájában, november végén, odavissza­vágós rendszerben játszunk egy olasz együttessel.

– Mivel első nemzetközi kupaversenyünkön indultunk, a németországi megmérettetést elsősorban tapasztalatszerzésnek szántuk – mondta Tróbert József, a Szentgotthárd edzője. – Komoly ellenfelek ellen, remekül szervezett viadalon vehettünk részt, jó, de számunkra teljesen szokatlan, kevésbé dőlő pályán versenyeztünk. Összesen 3513 csapatfát ütöttünk a selejtezőben, 3620 fával már elődöntősök lettünk volna. Azaz ha nagyjából mindenki húsz fával többet üt, négy között vagyunk. De még rutintalanok vagyunk a nemzetközi porondon, tehát így is maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, kihozták a versenyből, amit lehetett. Mind a nyolc játékos odatette magát, különösen Düh Andrással vagyok elégedett, aki hosszú kihagyás után remekül szállt be. Minden szempontból nagy élmény volt az NBC Kupa.

Kiemelt képünkön: A harmadik helyen végzett répcelaki együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában