Frissen Vasból

2021.10.29. 20:00

Öles léptekkel halad a világhírnév felé a csákánydoroszlói motoros – videó

Franciaországi győzelmével sporttörténelmi második helyen végzett a csákánydoroszlói Zsigovits Norbert az Enduro GP motoros világbajnokság Open 4S kategóriájának összetett pontversenyében.

Sütő Dániel

Fotó: VN/Enduro Team Hungary

A 21 éves vasi motoros tehetség karrierje a járvány előtt kezdett beindulni. Németországban az egyik ottani csapattal több bajnoki címet is sikerült bezsebelnie, majd 2019 februárjában futamot nyert a szuperenduró-Európa-kupán, ami óriási jelentőséggel bírt pályafutásában, hiszen hazai közönség előtt a Papp László Arénában adhatott számot tudásáról.

A járvány kitörésekor a nemzetközi szereplések háttérbe szorultak, idén azonban újra kinyílt a világ, Norbinak ismét alkalma nyílt külföldön versenyezni, és ha már megkapta a lehetőséget, élt is vele, hiszen a franciaországi Langeac- ban aratott győzelmével az összetett pontverseny második helyén zárta az idei szezont az EnduroGP motoros világbajnokság Open 4S kategóriájában az Enduro Team Hungary színeiben a csákánydoroszlói versenyző.

– Kicsit kaotikusan indult a szezon egészen addig, míg lehetőséget nem kaptam, hogy indulhassak az enduró-világkupán – idézte fel a szezonkezdést Zsigovits Norbert, az Enduro Team Hungary motorosa. – Attól kezdve teljes erőbedobással készültem a versenyekre, amelyek közül a legelsőt ugyan még ki kellett hagynom, de azon kívül a világkupa összes fordulójában sikerült indulnom. Az elején még inkább a tapasztalatszerzésen volt a főbb hangsúly, jó eredmények születtek, majd a szezon második felében már olyannyira el tudtam kapni a fonalat, hogy két alkalommal futamgyőzelmet is ünnepelhettem. Utolsó versenyhétvégénk második napján arra törekedtem, hogy megtartsam a 2. helyet, a crossteszten egy kicsit közelítettem is az élen álló riválishoz. Az enduróteszten jó időt tudtam futni és a belga ellenfelem hibázott, így elé kerültem. Az utolsó mért teszt előtt az élre álltam, próbáltam mindent beleadni, így öt másodperccel megnyertem a kategóriámat. Nem is gondoltam, hogy ez összejöhet. Ez azért is nagy dolog, mert előttem még senki sem nyert futamot magyar színekben az enduró-világkupán. Mindent egybevetve pozitívan zártam az idei évet – értékelt a világbajnoki ezüstérmes.

A kiváló eredmények következményeként Norbi ázsiója is megnőtt, folyamatos tárgyalások zajlanak a színfalak mögött a sorsáról, az azonban már biztos, hogy a SuperEnduroGP téli junior vb-n is megméretteti magát a csákánydoroszlói fi atal tehetség, és szeretné magát beverekedni a TOP 5-be. Az első futamot december 4-én rendezik Lengyelországban, majd következik január elején a németországi verseny, a finálét pedig február 5-én Budapesten tartják.

Kiemelt képünkön: Pazar teljesítménnyel rukkolt elő a fiatal vasi tehetség az elmúlt szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában