Vörsas Kupa

2021.11.05. 07:00

Ausztrál asztaliteniszezők is elindultak a szombathelyi versenyen

Nagy csatákat, színvonalas labdameneteket hozott az ifjúsági és felnőtt asztalitenisz ranglistaverseny, a Vörsas Kupa.

Pum András

20211030 Szombathely „Vörsas Kupa” - Szombathely I. osztályú felnőtt férfi és ifjúsági fiú asztalitenisz ranglistaverseny Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi AK-Sport­iskola már 1995 óta rendez felnőtt és ifjúsági ranglistaversenyt, de most először saját termében, az Asztalitenisz csarnokban került sor a rangos viadalra. Ifjúsági egyesben és párosban, valamint felnőtt egyéniben és párosban álltak asztalhoz a versenyzők – az egész országból jöttek sportolók. Sőt, a kupát követő Magyar Nemzetközi Bajnokságra érkező külföldi asztaliteniszezők közül ausztrál és brit játékosok is beneveztek a Vörsas Kupára. A vasi színeket celldömölki, büki és a SZAK-Sportiskola asztaliteniszezői képviselték.

Férfi párosban a SZAK-Sport­iskola játékosa, Szarka Zsolt – az egykori saját nevelésű szombathelyi asztaliteniszezővel – Fixl Balázzsal menetelt egészen a negyeddöntőig. A döntőbe jutásért a Kishegyi–Katus kettőstől kaptak ki. A páros végül egy ausztrál kettős (Nicholas Luim–Finn Luu) sikerével végződött. Ami az egyéni számot illeti, az osztrák Pottenbrunn játékosa, Fixl Balázs ezüstérmet szerzett. A kiváló sorozat végén a döntőben az ausztrál Lum Nicholastól kapott ki. Szarka Zsolt már a főtábla első fordulójában összeakadt Nicholas­szal, végül a 17-32. helyen végzett.

A vasiak közül még Iván Bertold (Celldömölki VSE) jutott a főtáblára, a 32 közé jutásért vívott meccsen kikapott Fixltől. Az ifjúságiaknál a páros számot Lum Nicholas és Liu Finn (Ausztrália) könnyedén nyerte. A SZAK-Sportiskolától Gergely Márk, illetve Poór Balázs jutott a legtovább, a legjobb 16 közé. Az öt-hat évvel idősebbek között ez is szép teljesítmény. Egyesben a vasiak közül a 11 éves Gergely Márk, valamint a celldömölki Gőgös Martin tudott túljutni selejtezőcsoportján. Utóbbi a főtáblán a 64 között búcsúzott, előbbi a negyeddöntőig verekedte magát. A számot a pécsi Hőgye Bálint nyerte meg.

Kiemelt képünkön: Nagy csatákat hoztak a férfiak meccsei

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában