Labdarúgás

2021.11.15. 07:00

Értékes pontot szerzett a Haladás-Viktória

A női labdarúgó NB I. 11. fordulójában a Haladás-Viktória FC 2-2-es döntetlent játszott a DVTK vendégeként.

Pum András

Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország

Diósgyőri VTK–Haladás-­Viktória FC 2-2 (0-1). Diósgyőr, Edzőközpont, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Valu.

DVTK: Böröcz – Somogyi, Jáhn, Ónodi, Boros – Lovász (Palama, 46.), Geréd (Sain, 56.) – Mikó (Barker, 46.), Sandu (Voila, 63.), Krisztin – Bradić (Balázs, 85.). Edző: Bém Gábor.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Urbán, Szil (Herczeg, 67.), Sweatman (Kiss-Lantos, 80.), Vladulescu – Bódai (Nagy D., 48.), Koprena (Varró, 80.). Edző: Székely Tibor.

A szombathelyi együttesben betegség, illetve műtét miatt Nagy Vanessza és Horti Brigi hiányzott. A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, az első félidőben taktikusan, okosan futballoztak – domináltak. Sőt, Ana-Maria Vladulescu révén a vezetést is megszerezhették volna, de a román légiós ziccerből leadott lövését védte a kapus. Aztán a 36. percben mégis előnybe került a vasi csapat. Egy bal oldali beadás Koprena elé került, a támadó 15 méteres lövése az egyik diósgyőri védőn felpattanva a léc alá vágódott (0-1).

Szünet után Koprena növelhette, sőt, akár el is dönthette volna a meccset, de egy szép akció végén 14 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A hazaiak játéka a minőségi cserékkel feljavult, és előbb Bradic egyenlített, majd a 77. percben Krisztin találatával már a diósgyőriek vezettek (2-1). Mindkét hazai gólt a vendégek egyéni hibái előzték meg. A vendégek azonban nem adták fel. Székely Tibor egymás után cserélte be a gyors, fiatal játékosokat. A 87. percben a nem sokkal korábban beállt Kiss-Lantos Hanna cselezte ki a jobb oldalon védőjét, az alapvonaltól beadott, Vladulescu pedig közelről a hálóba lőtt (2-2).

A szombathelyiek rászolgáltak a döntetlenre, sőt, kicsit közelebb álltak a győzelemhez is. Gólszerzők: Bradic (68.), Krisztin (77.), illetve Koprena (36.), Vladulescu (87.).

Székely Tibor: – Az első félidőben jól futballoztunk, sokat birtokoltuk a labdát, mindig akadt üres játékosunk. Helyzetkialakításban is ellenfelünk fölé nőttünk, lőttünk egy szép gólt, és még szerezhettünk volna kettőt. Szünet után is jól futballoztunk, de a hazaiak jól cseréltek, ezáltal felgyorsult a játékuk, és elkerülhető gólokkal ugyan, de megfordították az eredményt. Mi is váltottunk, beállt két fiatal, Kiss-Lantos és Varró, velük megpróbáltuk mi is gyorsabbá tenni futballunkat – bevált, és kiegyenlítettünk. Megérdemeltük a döntetlent.

Kiemelt képünkön: Vladulescu egyenlített

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában