Labdarúgás

2021.11.01. 21:57

Haladás-vereség Diósgyőrben – A zöld-fehérek ezúttal nem futballoztak jól, 2-0-ra kikaptak

A labdarúgó NB II. 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott a DVTK vendégeként.

Pum András

Fotó:

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). Diósgyőr, DVTK Stadion, 1500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pillók.

DVTK: Póser – Szeles (Bertus, 58.), Szatmári, Hegedűs – Eperjesi, Oláh, Zsemlye (Kocsis, 76.), Molnár G., Bokros – Horváth Z., Könyves (Németh Márió, 84.). Edző: Kondás Elemér.

Haladás: Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B. (Tóth Máté, 68.), Csilus, Szekér, Doktorics (Debreceni, 76.) – Tóth-Gábor (Monori, 46.), Horváth R. (Kállai Z., 46.). Edző: Németh Szabolcs.

  • perc: Kiss Bence 20 méteres lövését tolta bravúrral szögletre Póser.
  • perc: Könyves bal oldali beadását Szeles Szatmárihoz továbbította, a védő nyolc méterről a bal sarokba lőtt (1-0).
  • perc: Szekér rúgta meg hátulról Molnárt a felezővonalnál, sárga lap. Mivel a Haladás középpályásának már volt ilyen színű kártyája, megkapta a pirosat is.
  • perc: Mocsi indult befelé jobbról, majd két csel után 17 méterről alig lőtt félmagasan a jobb sarok mellé.
  • perc: Egy Haladás-szöglet után gyors kontrát követően Könyves ugratta ki a bal oldalon Kocsist, aki elhúzta a labdát Rózsa mellett, majd a bal sarokba helyezett (2-0).
  • A Haladásban sérülés miatt Délczeg Gergely, Hegedűs Márk és Devecseri Szilárd, eltiltás miatt Holdampf Gergő és Kállai Kevin hiányzott. S nem játszhatott Tóth Milán sem, a támadó vasárnap reggelre lebetegedett. Nyári visszatérése óta először volt kezdő bajnoki-mérkőzésen Guzmics Richárd.

    Mindkét csapat óvatosan kezdett, a Haladás már saját tizenhatosánál letámadta ellenfelét – ez nem ízlett a hazaiaknak. Aztán a diósgyőriek kerültek mezőnyfölénybe, a szombathelyiek viszont stabilan védekeztek. Egészen a félidő derekáig, amikor az előrehúzódó Szatmári Csaba révén megszerezték a vezetést a hazaiak. A vasiak rátettek egy lapáttal, de kapura semmi veszélyt sem jelentettek, viszont a támadóharmadban rengeteget rontottak. A diósgyőriek támadásai veszélyesebbek voltak, de a kapu előtt ők is hibáztak. A szünetben kettőt is cserélt Németh Szabolcs, Tóth-Gábor Kristóf és Horváth Rajmund helyett Monori Norbert és Kállai Zalán állt be. Öt perc telt el a második félidőből, amikor Szekért második sárga lappal kiállította a játékvezető – tíz főre fogyatkoztak a vasiak. Emberhátrányban és hátrányban is mentek előre a vendégek, de nehéz dolguk volt a jól záró hazai védelem mellett. A diósgyőriek viszont előnyük birtokában nyugodtan futballozhattak és kontrázhattak. Változatos volt a meccs, de mindkét oldalon sok hiba tarkította a játékot. Aztán a hajrában egy Haladás-szöglet utáni kontrából a hazaiak szereztek gólt.

    A DVTK megérdemelten nyert az ezúttal halványabb teljesítményt nyújtó és a második félidő nagy részében emberhátrányban futballozó Haladás ellen.

    További eredmények: Pécs-Nyíregyháza 6-1, Kecskemét-III. kerületi TVE 2-0, Siófok-Szeged 0-0, Soroksár-Budaörs 0-1, ETO FC Győr-Budafok 1-0, Szolnok-Békéscsaba 1-1, Vasas-Dorog 5-0, Csákvár-Tiszakécske 0-1, Ajka-Szentlőrinc 3-1.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában