Vízilabda

2021.11.28. 21:05

Hét góllal győzött az AVUS

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság kilencedik fordulójában az AVUS-nak nem jelentett gondot a ViWA-második kerület legyőzése.

Pum András

AVUS–VIWA-második kerület 15-8 (3-2, 4-2, 3-3, 5-1). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Ádám, Horváth B.

AVUS: Kovács B. – Csaba 5, Németh L. 1, Szőke, Kurucz 3, Landherr 2, Sági 3. Csere: Baranyai, Kovács K., Berényi, Pónya, Szabó B. 1. Edző: Zoufal Norbert.

VIWA: Géczi – Terenyei, Kubicza 1, Turán 1, Ofella 1, Víg 2, Goschi. Csere: Fózer, Farkas, Bognár 2, Fazekas 1. Edző: Tóth László.

A legutóbbi fordulóban az éllovas KSI elleni hazai vereség (10-14) után mindenképpen győznie kellett a szombathelyi csapatnak ahhoz, hogy versenyben maradjon a feljutásért. A fővárosi VIWA a forduló előtt a hatodik helyen állt, a papírformát tekintve nem jelenthetett gondot a vasiak számára a győzelem. Landherr révén gyorsan vezetést is szerzett a vasi gárda, majd Csaba növelte az előnyt (2-0).

Sági Benjamin három gólt dobott
Fotó: Cseh Gábor

Úgy tűnt, sima lesz a meccs, ám ezt követően kissé bealudt a meccs­be a szombathelyi csapat, így az első negyed után csak egy góllal, 3-2-re vezetett. A második negyed közepéig fej fej mellett haladt a két csapat, a vendégek kapaszkodtak, nem engedték elhúzni a hazaiakat. Majd Csaba megrázta magát és zsinórban három gólt dobott, az AVUS pedig 7-4-re ellépett. A harmadik negyedben Sági szerzett két gyors gólt, a 9-4-es előny már megnyugtatónak tűnt. Ám elég volt egy kis kihagyás és figyelmetlenség és a lelkesen pólózó vendégek a negyed végére 10-7-re felzárkóztak.

Az utolsó negyedben aztán robbantott az AVUS, 12-7-re elhúzott, innen pedig már nem volt megállás. A vasiak ebben a nyolc percben hatékonyan támadtak és jól is védekeztek, a fővárosiak pedig elkészültek erejükkel. A különbség pedig csak nőtt, a záró nyolc percet 5-1-re, míg a meccset 15-8-ra nyerték a szombathelyiek.

Az aligátorok összességében különösebb gond nélkül hozták a kötelező győzelmet.

Az élcsoport állása: 1. KSI 27 pont, 2. Nagykanizsa 24, 3. AVUS 24, 4. Eszterházy Eger 18, 5. YBL PWC 15.

Ezek is érdekelhetik