Kosárlabda

2021.11.13. 07:00

Kosárrangadó piros-feketében – A Szolnok ellen javítanának a körmendiek

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság tizedik fordulójában múlt hét végi vereségét követően hazai pályán javítana szombaton 18 órától az Egis Körmend a Szolnoki Olajbányász ellen.

Sütő Dániel

Fotó: Szendi Péter

Múlt szombaton Székesfehérváron a körmendiek kezében volt a győzelem lehetősége, az utolsó támadás azonban nem végződött kosárral. A közönség által szeptember és október hónap játékosának megválasztott Savic labdája lecsorgott a gyűrűről, a Rába-partiak pedig egyetlen ponttal maradtak alul.

- Sajnos az Alba elleni vereség nem jött jókor, vissza kell találnunk a győztes mentalitáshoz, hiszen azt a mecscset sem szabadott volna elbuknunk, mert a találkozó nagy részében a kezünkben volt az irányítás -idézte fel az eseményeket Antonisz Konsztantinidesz, az Egis Körmend vezetőedzője. – A döntő pillanatokban elkövetett bizonytalanságok miatt azonban nem érdemeltünk győzelmet. Az a mérkőzés már a múlté, szombaton egy nagyon kemény derbi jön a Szolnok ellen, mindent elkövetünk, hogy megnyerjük a találkozót. A piros-feketék rangadója mindig parázs meccset hoz, elmúlt tíz bajnoki találkozójukon jobbára a hazai csapatnak sikerült nyernie. Kivételt jelent ez alól a 2018. májusi és 2020. januári meccs, ahol egyszer az Olajnak (77-80), egyszer a Körmendnek (84-87) sikerült idegenben győznie.

- A Szolnok az elmúlt évek egyik legjobb csapata, nem véletlenül, hiszen nagyon tapasztaltak, legjobb játékosaikat pedig meg tudják tartani, így hatékonyan szerepelnek – jellemezte a Rába-partiak soron következő ellenfelét Konsztantinidesz mester. – A támadásépítésük kiváló, viszont védekezésben ők is hibáznak, ezért is kell őket hibára kényszeríteni. Hazai környezetben lépünk pályára, amit ki kell használnunk és nem szabad hagyni, hogy a saját játékukat érvényesítsék. Subotic és Cakarun nagyon tapasztalt játékosok, mellettük ott van még a rendkívül ponterős Badzim is – nehéz meccsre számítunk, ugyanakkor hazai környezetben kötelező a győzelem. Úgy számolunk, hogy minden hazai mérkőzésünket be kell húznunk – fogalmazott a körmendiek trénere.

Kiemelt képünkön: Legutóbbi bajnokijukon nagyot csatázott Ferencz Csaba (labdával) Pallai Tamással

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában