Útjára indult a labda

2021.11.15. 07:00

Megyei és városi kosárlabda-bajnokság

Erajtolt a 2021/2022-es megyei kosárlabda-bajnokság, és Körmenden is a városi pontvadászat.

Sütő Dániel, Tóth Gábor

A koronavírus-járvány miatt az előző, 2020/2021-es megyei bajnokság teljes egészében elmaradt. Most viszont tíz csapat (9700.hu Ingatlan­iroda, BC olad, Büki TK, CVSE Vulkánfürdő, Kőszegi SE, S.A.K.K., SZoESE, Deck Bistro SE, Répcelaki SE, Cosmos Home) részvételével elrajtolt a pontvadászat. A csapatok oda-vissza játszanak egymással, így 18 forduló után kialakul az alapszakasz végeredménye. Az alapszakasz március közepén zárul, április elején pedig kezdődik a rájátszás (1–8., 2–7., 3–6., 4–5.) – a párharcok két megnyert meccsig tartanak. Van esély arra, hogy a végső helyosztókat ezúttal is egy napon, egy helyszínen rendezzék.

– Az elmúlt másfél kimaradó és nehéz év után örömmel vettük, hogy tíz csapat benevezett bajnokságra – mondta Esztergályos Róbert, a sorozatot szervező Vas Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője. – Elnézve a többi megyét, bizony sok bajnokság létszámgondokkal küzd – ami a jelenlegi nehéz egészségügyi helyzetben érthető is. Legutóbb a 2018/2019-as szezon végén hirdettünk bajnokot, akkor a 9700.hu Ingatlaniroda diadalmaskodott. Most nehéz esélyeket latolgatni, hiszen a vírus bármikor közbeszólhat, illetve adódhatnak teremproblémák is. De bízunk a legjobbakban – részünkről mindent el fogunk követni, hogy a bajnokság zavartalanul lebonyolódjon, hogy a csapatok élvezzék a kosárlabdát.

November közepétől két év szünet után a Rába-parton is pattog a labda az Unita–NEOSport Körmend városi kosárlabda-bajnokságban. A pontvadászatra hat férfi csapat – a TATU kisállatrendelő HE, az Ultras, a Sunrise, az Autó Egyed HSE Vasalja, a Partizán OB, valamint a VargoBútor Kft. – adta le nevezését. Az együttesek az alapszakaszban kétszer találkoznak egymással, majd következik a rájátszás. A szervezők tervei szerint májusban vagy júniusban ér véget a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában