Vas megyei foci

2021.11.17. 07:00

Megyei II.: rangadót nyert a Nádasd, négy gólt rúgott idegenben a Söpte, ötöt a Pecöl – fotók

A 14. forduló mérkőzéseivel folytatódott a küzdelem a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi és déli csoportjában.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Fotó: Unger Tamás

Északi csoport

Kemenesalja–Gérce-Vásárosmiske 3-3 (1-1). Vönöck, 100 néző, vezette: Talabér N.

Kemenesalja: Bakos – Belegrai, DOBSON, Berecz, NÉMETH J., CZÖNDÖR Bándoli (Varga R.), PÉTER, Pethő, Őri (Bodor), Ambrus (Kóbor).

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi – Ódor, Máthé, Pethő (Fehér), Lerik, Mórocz, Nunkovics, Kovács T., Csonka, Kövesdi, Kiss L. (László).

Gólszerzők: Czöndör (2), Németh J., ill. Nunkovics (2), Pethő.

Kiállítva: Komáromi (83., Gérce), Mórocz (93., Gérce), Haraszti (93. Gérce).

Fordulatokban gazdag, izgalmas mérkőzést játszottak a felek. A vendég szerzett vezetést, aztán fordított a házigazda, majd két gércei gól következett. Végül a hazaiak egyenlítettek a hajrában. Mind a két csapat győzelemre játszott – a döntetlen igazságos.

Sé Honvéd–Pecöl 3-5 (1-2). Sé, 80 néző, vezette: Bazsó F.

Sé: Földi – Szalay, Séfer, Bonchis (Muzsai), Kovács K., Werderits (Kovács A.), Boldizsár, Fichtacher, Nemes, Kiss B. (Rada), Vándori.

Pecöl: Kollarics – Pálfi, Szemes Z., Gyürü, Oszkó, Farkas A., Illés, Hóbor, Balázs (Németh I.), Kámán, Iszak (Németh Á.).

Gólszerzők: Séfer (2), Kovács K., ill. Kámán (2), Farkas A., Illés, Gyürü.

A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott. A meccs elején – kihasználva a hazai védelem megingását – a vendégek rögtön gólt szereztek. Gyorsan jött a válasz hazai oldalról. Aztán a félidő végén a játékvezető lépett elő főszereplővé, azzal, hogy a vendégeknek befújt egy olyan 11-est, amelyen rajta kívül mindenki meglepődött. Élt a lehetőséggel a vendég, míg a hazaiakat sokkolta a jogtalan büntető. A rossz bírói döntések is közrejátszottak abban, hogy a második félidőben nagy volt az adok-kapok, ideges hangulat jellemezte a találkozót, amelyből a vendégek jöttek ki jobban, és megérdemelt győzelmet arattak. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a séieket most már nem először sújtják jogtalan játékvezetői ítéletek, amelyek sokszor döntően befolyásolnak egy-egy mérkőzést. Talán majd egyszer fordul a kocka…

Conoil Mersevát–Söpte 0-4 (0-1). Mersevát, 60 néző, vezette: Bedi T.

Mersevát: Patyi – Gönye, Győrvári, Pethő (Németh G.), Dénes B., Orbán, Czupor (Takács), Pásti (Borbács), Balogh P., Gáncs (Dénes M.), Nagy Á.

Söpte: Márffi – Németh M., Kovács E., Rómer (Horváth B.), Hujber, Fogl, Koronczai, Vámos, Varga A., Koszokovits, Mester.

Gólszerzők: Mester (2), Hujber (2).

Felázott, nehéz talajon játszottak a csapatok – de amúgy egy küzdelmes, jó iramú meccset. A hazaiak kapura veszélytelenek voltak, míg a vendégek gólra törő játékkal, megérdemelten vitték el a három pontot.

Elektromol Spari–Gencs­apáti 1-2 (1-2). Szombathely, 50 néző, vezette: Szejke L.

Spari: Horváth G. – FÜLÖP (Barbalits), Kovács T., Tóth Zs., PULAI, VARSÁNYI, Pados (Sipos), TÓTH A., SCHMIDT, Németh R., Nyári.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Petrőczi, Janzsó (Szigetvári), Varga R., Mester (Horváth Á.), Dancs, Baranyai, Bokor, Tóth B. (Egyed), Kovács G., Tar.

Gólszerzők: Nyári, ill. Tar, Dancs.

Kiállítva: Nyári (88., Spari).

A mérkőzés elején a mély talaj megtréfálta a játékosokat, de mindkét oldalon alakultak ki helyzetek. A hazaiak egy formás támadás végén megszerezték a vezetést, sőt a gól után még egyszer a kapusra is rávezették a labdát, de a helyzet kimaradt. Ez megbosszulta magát, mert a gencsiek két gólt is lőttek, és vezetéssel térhettek a félidei pihenőre. A második játékrészben a Spari megtett mindent az egyenlítésért, jól küzdött, jól játszott, de gólt már nem tudott szerezni, így elveszítette a mérkőzést.

Csepreg–Szeleste-Pósfa 3-0 (0-0). Csepreg, vezette: Árpád A.

Csepreg: Farkas B. – Steiner, Kossuth, Nika M. (Baranyai), Simon, Takács (Kovács B.), Pócza, Nika B., Nagy D., Lukács (Tájmel), Németh O.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Tokaji, Szele, Fülöp, Riba, Csizmazia (Gecse), Tóth R. (Ódor), Szabó B., Varga M., Földi, Horváth L. (Horváth E.).

Gólszerzők: Pócza (2), Nika B.

Nyomasztó hazai fölényben telt az első félidő, de gól mégsem esett, mert a befejezéseknél mindig odaért egy védő, vagy döntő helyzetben pontatlanok voltak a csepregiek. A második félidőben tovább gyorsították a játékot a hazaiak, amivel felőrölték a szívós, de fáradni látszó vendégeket, így az utolsó szűk 30 percben három szép hazai gólt is láthattak a didergő szurkolók.

Bozsok–Alsóújlak 3-1 (0-0). Bozsok, vezette: Mónos J.

Bozsok: FARKAS G. – Bigner, Kratochwill, Nagy Zs., Pál (Iker), Dévényi (Szalai), DOBÁNY P. (Radics), Kovács P., Hankó (Szenteleki B.), KISS M., Marti (Kalmár).

Alsóújlak: Gábor – Gampel, Varga K., Toldi (Káldi I.), Varga Á., Vasas (Tóth Á.), Káldi M. (Papp A.), Rónafalvi (Nagy Z.), Ódor, Ország, Hancz.

Gólszerzők: Szenteleki B., Pál, Bigner, ill. Hancz.

A hazai csapat az első fél­időben nehezen talált fogást a zártan és fegyelmezetten védekező ellenfelén. A második játékrészben azonban ritmust váltott a Bozsok, hatékonyabban és gólratörőbben futballozott. A mindent eldöntő harmadik találatot Szenteleki Bence szerezte, akinek ez volt az első felnőttbajnoki gólja pályafutása során. A Bozsoki Sportegyesület köszöni lelkes szurkolói egész éves támogatását!

Bajánsenye–Gyöngyöshermán-Szentkirály 0-3 (0-3). Bajánsenye, 50 néző, vezette: Molnár T.

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Horváth J., Horváth B. (Marton), Hodács, Luter, Kosár, Fábián, Kovács I. (Simon), Stunya, Vörös.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó B. – Kopácsi, Kis, Németh Sz. (Hegedűs), Szabó A. (Horváth Á.), Kondor, Bazsó, Bihun, Tima, Szekeres, Séfer.

Gólszerzők: Kopácsi, Bazsó, Németh Sz.

Az ifistákkal kiegészült hazai csapat gyámoltalanul kezdte a mérkőzést. A vendégek az első támadásukból rögtön gólt szereztek, majd még kétszer betaláltak. A második játékrészben a hazaiak bátor, támadó felfogású futballal tértek vissza a pályára. Mindkét oldalon több helyzet adódott, de gól már nem született. A hazaiak egy félidőt ajándékoztak a vendégeknek, akik ezt kihasználva megérdemelten nyertek.

Újperint–Uraiújfalu 2-3 (0-1). Szombathely, vezette: Farkas G.

Újperint: Biró – Kovács Zs., Iszak, Horváth D., Horváth M. (Szabó Z.), Egyed, Németh P. (Polhammer), Kovács A., Pintér (Nyári), Hazafi, Tóth M. (Márk).

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Gallen, Szabó B., Pungor (Varga Zs.), Németh B. (Csete), Tóth D. (Kovács G.), Agg (Gáspár), Fehér, Keszei, Simon.

Gólszerzők: Iszak, Kovács A., ill. Fehér, Agg, Németh B.

A 15. forduló menetrendje: vasárnap, 13.00: Uraiújfalu–Sitke, Gérce-Vásárosmiske–Bozsok, Csepreg–Alsóújlak, Szeleste-Pósfa–Elektromol Spari, Gecsapáti–Conoil Mersevát, Söpte–Sé Honvéd, Pecöl–Újperint.

Déli csoport

Horváth Ranch Kft. Nádasd–Tutitextil-Körmend VSE 6-2 (2-1). Nádasd, vezette: Rácz P.

Nádasd: Rejtli – Varga M. (Szabó Z.), Meskó Á., Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh B., Szabó D., Gerencsér (Zsoldos), Burka, Csenterics (Varga K.).

Körmend: Sály – Velekei, Horváth Á., Popovics, Törő, Szakasics, Petrovics, Sákovits (Jóna), Kazinczki (Horváth A.), Vilics, Szabó P.

Gólszerzők: Tuboly (3), Meskó M. (2), Gerencsér, ill. Velekei, Popovics.

A 65. percig kiegyenlített mérkőzést játszott a két jó erőkből álló együttes, ám a harmadik nádasdi gól után a vendégek akarata alább hagyott, és ezt kihasználva ­megnyerte a meccset a hazai csapat.

Tanakajd–Telekes Medosz 4-1 (3-1). Tanakajd, vezette: Monostori I.

Tanakajd: Marcz L. – Svób, Kölkedi, Marcz G. (Kovács G.), Marcz D. (Varga M.), Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl.

Telekes: Tóth T. (Szakter) – Pénzes, Németh T., Németh M., Blaskovics, Czövek, Osvald, Kónya, Vincze, Horváth N. (Büki), Osbáth.

Gólszerzők: Kalmár, Marcz M., Kölkedi, Filakovszky, ill. Kónya.

A mérkőzés előtt már nagyon várta a győzelmet a csapattól a hazai nézőközönség. Ennek megfelelően a tanakajdi gárda erősen kezdett, a félidőben már 3-1 arányú hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második félidőben is a Tanakajd dominált a mezőnyben jól küzdő telekesi csapat ellen. A hazai csapat így győzelemmel köszöntötte a pénteken világra jött, legszebb és legkisebb szurkolóját, Marcz Lanát.

Rum–Lorry GM Kft. Szarvaskend 2-2 (1-1). Rum, vezette: Harcsár R.

Rum: Lepár – Székely, Gyurkó B., Preiczer, Bíró, Horváth Á., Horváth T., Koronczai, Pásti, Gyurkó A., Molnár R.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, Dobos, Csillag, Jóna, Földes, Nagy Á., Somogyi (Nagy Á.), Kis-Nemes, Kopfer, Wolf.

Gólszerzők: Koronczai, Gyurkó A., ill. Dobos, Velekei.

A szezon talán legjobb teljesítményét nyújtotta a hazai csapat, pedig eléggé felforgatott összeállításban lépett pályára – ennek eredményeképpen egy erős ellenféllel játszott döntetlent. A rumi gárda egy szabadrúgás-variáció végén szerzett vezetést, de a Szarvaskend egy átlövésből egyenlített. A második félidő is nagy küzdelmet és izgalmas hajrát hozott: a vendég a 81. percben ismét betalált, a házigazda a 89. percben egyenlített, sőt a 93. percben meccslabdát hibázott. De az eredmény összességében igazságos.

Szentpéterfa–Őriszentpéter 4-1 (2-1). Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Szentpéterfa: Páll – Török, Tóth G. (Wágner Sz.), Horváth V., Skrapits (Baranyai), Garger, Farkas H., Wágner R., Gaál (Udvardi), Hoós B., Hoós Á.

Őriszentpéter: Tarafás – Ozsváth, Szabó D., Őr, Szabó S., Németh A., Sály, Mihályka, Kulcsár, Tamaskó, Szép.

Gólszerzők: Garger, Wágner R., Farkas H., Skrapits, ill. Németh A.

A játék képe, a helyzetek száma alapján biztosan nyert a hazai együttes – ám sok péterfai helyzet, egy 11-es is kimaradt, és 2-1-es hazai vezetésnél bizony adódtak lehetőségek a vendégek előtt is.

Pinkavölgye-Felsőcsatár–Rábatótfalu 3-1 (0-0). Felsőcsatár, vezette: Szabó B.

Felsőcsatár: Tieber – Czle­nner (Windisch), Podlaviczki, Horváth L., Pehr, Horváth Sz., Szabó D. (Terentii), Krancz Gy. (Krancz K.), ­Schmalzl (Krajczár), Böhm, Cseri.

Rábatótfalu: Szukics – Náricza, Csákvári, Sütő, Németh D. (Horváth M.), Falb (Pukhely), Düh, Kovács Á., Kóczán L., Sulics, Kóczán P.

Gólszerzők: Horváth Sz. (2), Pehr, ill. Sulics.

Kiállítva: Cseri (53.), ill. Kóczán P. (53.), Sulics (94.).

A 15. forduló menetrendje: szombat, 13:00: Tutitextil Körmend VSE–Csákánydoroszló, Gyöngyöshermán-Szentkirály–Pinkavölgye-Felsőcsatár, vasárnap, 13.00: Őriszentpéter–Rum, Lorry GM Kft Szarvaskend–Bajánsenye, Rábatótfalu–Vasszécseny, Telekes Medosz–Horváth Ranch Kft. Nádasd.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

Északi csoport

1.

Csepreg

13

12

1

0

61

-

5

37

2.

Söpte

13

11

0

2

42

-

16

33

3.

Bozsok

13

10

1

2

38

-

15

31

4.

Pecöl

13

7

2

4

38

-

29

23

5.

Kemenesalja

14

6

5

3

31

-

28

23

6.

Gencsapáti

13

7

1

5

22

-

25

22

7.

Alsóújlak

13

7

0

6

34

-

22

21

8.

Uraiújfalu

13

7

0

6

26

-

22

21

9.

Gérce-Vásárosm.

13

6

1

6

38

-

29

19

10.

Újperint

13

4

2

7

35

-

37

14

11.

Szeleste-Pósfa

13

4

2

7

23

-

30

14

12.

13

3

2

8

26

-

34

11

13.

Mersevát

13

3

1

9

18

-

43

10

14.

Spari

13

2

0

11

15

-

52

6

15.

Sitke

13

0

0

13

12

-

72

0

Déli csoport

1.

Csákánydoroszló

12

10

1

1

51

-

22

31

2.

Nádasd

12

8

2

2

45

-

14

26

3.

Szarvaskend

12

8

2

2

37

-

18

26

4.

Szentpéterfa

13

8

1

4

28

-

20

25

5.

Körmend VSE

12

7

0

5

45

-

30

21

6.

Gyöngyösh.-Sztk.

12

7

0

5

34

-

28

21

7.

Felsőcsatár

12

6

1

5

19

-

31

19

8.

Vasszécseny

12

5

1

6

33

-

33

16

9.

Rum

12

5

1

6

36

-

39

16

10.

Tanakajd

13

5

1

7

32

-

37

16

11.

Telekes

12

3

1

8

22

-

35

10

12.

Őriszentpéter

12

3

1

8

28

-

49

10

13.

Rábatótfalu

12

1

2

9

14

-

37

5

14.

Bajánsenye

12

1

2

9

16

-

47

5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában