Kosárlabda

2021.11.18. 19:13

Mindkét vasi csapat nyert – Több mint 20 ponttal verte a SZoESE a DKKA csapatát

Az NB II.-es férfi kosárlabda-bajnokság hatodik fordulójában a SZoESE és a Celldömölk csapata is fölényes győzelmet aratott.

Sütő Dániel

Szombathelyi Egyetemi SE–Dávid Kornél KA 86-65 (24-17, 20-20, 23-15, 19-13). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földesi M., Tóth B.

SZoESE: KISS M. 12, Gundinger S. 6/3, MÉSZÁROS M. 23/12, Vicze K. 12, OROSZI V. 22/3. Csere: Novák M. 4, Gombkötő D. 5/3, Monek M. –, Frisnyák D. –, Rónai R. 1. Edző: Kéri Péter.

Az NB II.-es mezőny újonca látogatott Szombathelyre. A DKKA gyors és dinamikus játékkel kezdte a mecscset. Az első pecekben jól tartották magukat a hazaiakkal szemben. A második negyedben sem tudott jelentősebben elhúzni a SZoESE. A szünetben sikerült rendezni a sorokat a hazaiaknál, akik sokkal agilisabb játékkal kezdték a harmadik negyedet, és folyamatosan növelték az előnyüket. A záró játékrészben is hasonlóan alakult a játék képe, és egy látványos meccsen megszerezte újabb győzelmét a SZoESE.

Kiss Mihály (labdával) 12 ponttal segítette a SZoESE-t
Fotó: Unger Tamás

Kozármisleny SE–Celldömölki VSE Vulkán Fürdő 67-82 (19-21, 18-19, 19-19, 11- 23). Kozármisleny, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Danka P., Szalóki B.

CVSE: Orbán 24, Nagy 21/3, Rozmán 20, Grebenár 13, Kovács 2, Ruppert 2, Kulman –, Juranits –. Edző: Grebenár Péter.

Nem egyszerű mérkőzés várt a CVSE-re, mivel elég csonka kerettel tudott felállni, ismét több alapember hiányzott a csapatból. Ennek ellnére az első két negyedben fej fej mellett haladtak a felek. A régen megszokott gyengébb harmadik negyedet is sikerült szorossá tenniük a cellieknek, így a Kozármisleny nem tudott előnyt szerezni. A meccs legfontosabb részét a negyedik negyed utolsó öt perce jelentette, amikor új taktikájával a CVSE-nek sikerült a védekezésben lefogni a jól hármasozó baranyaiakat, és labdaszerzésekkel, letámadásokkal és nyugodt akciókkal fölényes előnyt alakítottak ki a vasiak, akik így győzelemmel térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik