Eredmények

2021.11.17. 17:15

Négy futsalmeccs vasiakkal – A felnőttválogatott és az U19-es is játszott

A felnőtt- és az U19-es férfi-futsalválogatott is két felkészülési mérkőzést vívott a Vasas sportcsarnokában.

Tóth Gábor

Vas Ádám gólöröme a bosnyákok ellen

Fotó: Nemzeti sport/Tumbász Hédi

A felnőttkeretbe Turzó József szövetségi kapitány a Haladás futsalosai közül Alasztics Marcellnak, Dávid Richárdnak, Sipos Gergőnek, Vas Ádámnak, Hajmási Milánnak és Dróth Zoltánnak postázott meghívót. A világbajnoki selejtezőkre készülő magyar csapat az Európa-bajnokságon való részvételt kiharcoló Bosznia-Hercegovinát látta vendégül. Az első meccset a bosnyákok nyerték 2-1-re. A másnapi „visszavágón” viszont 5-2-es magyar diadal született. A vasi futsalosok közül Vas és Hajmási is kapuba talált.

Vas Ádám gólöröme a bosnyákok ellen
Fotó: Nemzeti sport/Tumbász Hédi

– Sok olyan momentum volt a két találkozón, amelyekből lehet készülni a vb-selejtezőkre. A bosnyákok taktikailag, fizikálisan és mentálisan is Európa legjobbjai közé tartoznak, jó erőt képviselnek. Már az első mérkőzésen is fel tudtuk venni velük a versenyt – az eredménytől függetlenül. A helyzetkihasználásban kell még javulnunk. Szeretnénk megtalálni azt a keretet, amellyel a vb-selejtezőkön jó teljesítményt tudunk nyújtani – nyilatkozta Turzó József.

Az Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő U19-es válogatott Moldovát fogadta, amellyel ugyancsak két edzőmeccset vívott. Frank Tamás szövetségi edző csapatában négy HVSE-játékos kapott helyet: Vitamaniuc-Bartha Dávid, Kovács Máté, Gerencsér Antal, Szalmás Zoltán. Az első mérkőzésen 10-0-ra, a második összecsapáson 9-2-re nyert a magyar együttes. Szalmás három, Gerencsér és Kovács két, Vatamaniuc-Bartha pedig egy gólt tett a közösbe.

– Óvatosan kezeljük a sikert, de az látszik, hogy van potenciál a csapatban – öszszegzett Frank Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában