Boksz

2021.11.03. 11:00

Nemzetközi bunyó kőszegi fiatalokkal

Remekül teljesítenek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület korosztályos bunyósai a nemzetközi porondon.

Tóth Gábor

A napokban rendezték meg az ifjúsági ökölvívó-Európa-Bajnokságot Montenegróban. A kontinenstornán Buza Rafael (63,5 kg) és testvére, Buza Rómeó (67 kg) képviselte a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület színeit. Buza Rómeó a horvát Leon Buzik ellen húzott kesztyűt. Az ellenfél magas, jó technikai képességekkel rendelkező ökölvívó, kiélezett három menetet láthatott a közönség. Ide és oda is adható volt a meccs, végül a bírák megosztott pontozással a horvát sportolót hirdették ki győztesnek. Buza Rafael az albán Rucaj Fajtonnal nézett farkasszemet az első meccsén. Az ellenfél roppant kellemetlen stílusban bokszolt, folyamatosan fogott, a kőszegi bunyós azonban igyekezett kihasználni minden kínálkozó alkalmat – az albán ökölvívóra rá is számoltak az első és a harmadik menetben.

Végül egyhangú pontozással a kőszegi öklöző diadalmaskodott. Következett a moldáv Stefan Vozneacovschi. Rafael kissé bizonytalan első menet után szépen felvette az iramot, igyekezett uralni a mérkőzést, a második és a harmadik menetben is jobb volt. Azonban a pontozás nem ezt tükrözte, a bírák a moldáv versenyzőt hozták ki győztesnek. A magyar edzői stáb óvott, azonban ennek nem adtak helyt – pedig volt alapja… Az egri edzőtáborozást követően Hökkön Balázs a serdülőválogatott tagjaként utazott el Horvátországba, ahol a Zagreb Open nemzetközi tornán lépett szorítóba 57 kgban. Balázs súlycsoportjában öten voltak, végül a harmadik helyen zárta a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában