Diáksport

2021.11.04. 07:00

Remekül sikerült a Tolnay-nap

A gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola idén is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Európai diáksport napjához – sikeresen zajlott le az iskolai sportnap.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Tolnay-iskola

A kellemes időjárásnak köszönhetően szabadtéren sportoltak egy nagyot a gyerekek. A minden résztvevőt átmozgató iskolai sportnapon az egészségtudatos gondolkodást, illetve a minőségi testmozgást helyezték előtérbe a szervezők. A sportnap keretén belül bonyolították le az iskola névadójáról elnevezett Tolnay-napot, amely során – a 3. osztályosok műsorát és a közös bemelegítést követően – a diákok négy-négy korcsoportba sorolva futották le az iskolakört. A 3. és 4. korcsoportosok a 2021 méteres távot teljesítették. Ezt követően két lánycsapat kézilabdában csapott össze, négy korcsoportban pedig – három-három csapattal – labdarúgó-mérkőzéseket játszottak. Azok pedig, akik sem az egyik, sem a másik sportágban nem vettek részt, akadály- és váltóversenyeken mérkőztek meg egymással. A nap fénypontjaként Bánhegyi Adrienn ugrókötél világ- és Európa-bajnok kápráztatta el trükkjeivel a diákokat és a tanárokat.

Az emlékfutás eredményei, I. korcsoportos lányok: 1. Csizmazia Laura (2. osztály), 2. Bódi Liza (2.), 3. Varga Luca (3.). Fiúk: 1. Kaposi Barnabás (3.), 2. Sarlai Ádám (3.), 3. Gombos Misa (2.). II. korcsoportos lányok: 1. Biczó Nóra (4. osztály), 2. Kovács Emma (4.), 3. Cselényi Marianna (4.). Fiúk: 1. Balogh Vince (5.), 2. Kaposi Gergő (4.), 3. Sopár Levente (4.). III. korcsoportos lányok: 1. Gyarmati Lili (6. osztály), 2. Pados Luca (5.), 3. Ujhelyi Dorka (5.). Fiúk: 1. Kovács Vince (5.), 2. Sarlai Ádám (6.), 3. Szendrő Márton (7.). IV. korcsoportos lányok: 1. Varga Nikolett (7. osztály), 2. Jagodits Liliána (8.), 3. Kodák Csenge (7.). Fiúk: 1. Pados Gergő (8. ), 2. Szendrő Bence (8.), 3. Hütter Nándor (7.).

Az Európai Mobilitási Hét keretén belül megvalósuló, az európai autómentes naphoz csatlakozva szervezte meg továbbá az iskola a „Nyeregbe, Tolnay!” elnevezésű akciót, amelynek a célja az volt, hogy a környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítése érdekében a diákok kerékpárral, görkorcsolyával, gördeszkával, rollerrel vagy gyalogosan érkezzenek az iskolába. A felhívásnak rengetegen eleget tettek.

Kiemelt képünkön: Nagyszerű hangulatban zajlottak a különféle játékos vetélkedők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában