helytállt

2021.11.18. 07:00

Úszás az óceánban – Első junior-triatlonvébéjén szerepelt Hóbor Zalán

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán pályafutása első ifjúsági világbajnokságán a 29. helyen ért célba.

Pum András

Hóbor szép helyen versenyzett

Fotó: VN/Magyar Triatlonszövetség

Az idei évben eredetileg Bermuda rendezte volna a junior-triatlonvilágbajnokságot, melyet végül a Covid19-helyzet miatt visszamondott, így került képbe Portugália. A luzitánok ebben a hónapban már felnőtt-Európa-kupa-futamot rendeztek, és most beugróként vállalták a junior-világbajnokság lebonyolítását is.

Hóbor szép helyen versenyzett
Fotó: VN/Magyar Triatlonszövetség

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán az idei évben mutatott kiemelkedő versenyzése eredményeképpen kapott indulási jogot a Magyar Triatlonszövetségtől. A junior-vb sprinttávon zajlott, neoprénruhában kellett úszniuk a versenyzőknek, hiszen az Atlanti-óceán vize nem érte el a 20 fokot. Hétszázötven méter úszás után egy háromkörös, 20 kilométeres kerékpáros pálya várt a juniorokra is, majd az öt kilométer futás után értek célba a versenyzők. Hóbor Zalán nagyon jó úszás után a 12. helyen jött ki a vízből, a kerékpárra a 13. helyen szállt fel, éppen lemaradva az első sorról.

A kerékpározás során egy háromfős első sor után 24 fős üldöző boly alakult ki. A versenyzők nagyon kemény tempót mentek kerékpáron. Az első hármasból az Európa-bajnok Graf szállt le elsőként, az Európa-bajnoki dobogós angol és Amerika-bajnok amerikai versenyzők is buktak, és így csak az üldöző boly után értek be a depóba. Zalánból is sokat kivett még a kerékpározás, és végül a 29. helyen ért célba élete első vb-jén. Mindenképpen dicséret illeti a kőszegi sportolót, hiszen úszásban és kerékpáron már a vb-n is felvette a legjobbak tempóját, még úgy is, hogy ifjúsági korú versenyzőként indult az erőpróbán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában