Labdarúgás

2021.11.21. 15:50

Vereség Angyalföldön – Az NB II csúcsrangadóján egy góllal volt jobb a Vasas FC – fotók

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában egyetlen góllal verte a Vasas a Haladást.

Pum András

Vasas FC–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0). Budapest, Illovszky Stadion 2000 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vad II I.

Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Ilynbor, Silye – Hinora, Pátkai, Berecz – Radó (Szilágyi, 85.), Pekár (Litauszki, 46.), Feczesin (Bobál, 88.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Tóth-Gábor Kristóf, 70.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Devecseri, 56.) – Tóth Milán (Guzmics, 82.), Horváth R. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

4. perc: Radó hozta nagy helyzetbe Feczesint, Rózsa azonban bravúrral hárítani tudott.

14. perc: Hinora szögletét Pátkai fejelte kapura, ami Mocsit is érintve landolt Rózsa ketrecében (1:0).

27. perc: Iyinbor életveszélyes belépőjével állította meg Bosnjakot a félpályánál, egyből piros lapot kapott.

32. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Vasas – Hinora beívelésére remekül robbant be Feczesin, aki lövés helyett Rózsa ölébe passzolta a labdát.

Csak a Hali álé! – zúgott fel a vendég szektorban a találkozó első percében a szombathelyi szurkolói rigmus, sokan kísérték el Németh Szabolcsékat a vasi megyeszékhelyről. A bajnokság első és második pozícióját elfoglaló csapatok csúcsrangadóján nem sokkal a kezdő sípszót követően a Vasas került nagy ziccerbe, Feczesin lövését hárítani tudta Rózsa. A túloldalon Szekér kínálta meg Jovát, ez azonban csemege volt a Vasas portásának. Az első negyedóra végéhez közelítve az angyalföldiek készülődhettek sarokrúgáshoz, amit Hinora mintaszerűen tekert Pátkai fejére, vezetéshez juttatva a fővárosiakat. A találatot követően is jobbára a hazaiak domináltak, Silye 18 méteres löketét Rózsának kellett hatástalanítania.

 

A 27. percben fordulóponthoz érkezett a rangadó, ugyanis Iyinbor horrorisztikus becsúszásáért azonnal megkapta Vad II.-től a piros lapot, kész csoda, hogy Bosnjaknak nem okozott komoly sérülést. Emberhátrányban a Vasas, amely a 32. percben Feczesin révén ismét ordító ziccerbe került, Rózsa azonban magabiztosan fogta a játékszert. Az első félidő hajrájában Hinora labdáját fülelte le Horváth Rajmund a házigazda térfelén, majd pár lépést követően lőtt, amit Jova kis híján belepkézett. Ezt leszámítva a kapuig is alig jutott el a Szombathely, a piros lap ellenére a Vasas maradt mezőnyfölényben.

Szünet után próbálta érvényre juttatni emberelőnyét a Hali, megszállta az angyalföldi térfelet, komoly ziccert azonban nem tudott kialakítani a Németh-legénység. A 68. perc környékén pattanásig feszültek az ideghúrok, apróbb csetepaté alakult a Vasas kapujának előterében, amit csak üggyel-bajjal sikerült berekeszteni. A szép játék kevésbé, inkább a küzdelem dominált a pályán. A házigazda semmilyen felesleges kockázatot sem vállalt, inkább az eredmény megtartására törekedett, betonbiztos védekezésével nem tudott mit kezdeni a Haladás, hiába küzdött becsülettel a vasi alakulat.

A 93. perc több izgalmat hozott, mint a komplett második félidő. Valódi tűzijaték alakult ki a fővárosiak kapuja előtt: előbb Kiss Bence tüzelt 17-18 méterről, lövésébe önfeláldozóan vetődött bele Pátkai. Pár másodperccel később újfent egyenlítési lehetőség adódott a Haladás előtt Kiss Bence szögletrúgását követően, de a Vasas-védelem hárított. Közben Mocsi került a földre a gólvonal környékén, akit lerohantak a piros-kékek. A kialakult tömegverekedés során Németh Milán és Litauszki is piros lapot kapott, győzött a Vasas.

Ezek is érdekelhetik