Frissen Vasból

2021.12.05. 07:00

A három pont a Haladás célja

A labdarúgó NB II.19. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC-t fogadja.

Pum András

20211124 Szombathely SZOMBATHELYI HALADÁS - BFC SIÓFOK NB II. labdarúgó mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #76 KISS BENCE ANDRÁS, #21 KRAUSZ RAUL-ZORAN

Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi együttes két vereség után az elmúlt fordulóban szép győzelmet aratott egyik riválisa, a Kecskemét otthonában, így ismét dobogós helyen tanyázik a tabellán. A harmadik vasiak hátránya mindössze három pont az éllovas Vasas és kettő a második Diósgyőr mögött. A 19 ponttal a 16. helyen álló Szolnok nincs jó passzban, már nyolc bajnoki óta nyeretlen, ezeken a mecscseken mindössze egyetlen gólt szerzett, a legutóbbi körben hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó Tiszakécske ellen.

– Jót tett a csapatnak a kecskeméti győzelem, jó hangulatban teltek az edzések, rendesen dolgoztak a srácok – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Vasárnapi ellenfelünk, a Szolnok jól kontráz, játékosai bátran mennek bele a párharcokba – ezekre nagyon oda kell figyelnünk. Az alföldiek inkább csapatként erősek, nem az egyéni játékra építenek. Két meccsünk van hátra idén, de most csak a vasárnapira fókuszálunk, ezt akarjuk megnyerni. Nem lesz könynyű, de hazai pályán csak a három pont az elfogadható. Sajnos ismét lesznek hiányzóink, Délczeg Gergely, Tóth Máté sérült, Szekér Ádám és Kállai Kevin könnyített edzésmunkát végzett – remélem, valamelyiküket be tudom tenni a keretbe.

Tóth Milán pedig lebetegedett. Jó hír, hogy Németh Milán és Kiss Bence eltiltása lejárt, mindkettőjükre számíthatok. A szombathelyi klub ezúttal is több száz ingyenjegyet adott át a Markusovszk-kórház, a Weöres Sándor Színház, a katasztrófavédelem, a Szombathelyi Mentőállomás dolgozóinak, valamint juttatott el több általános és középiskolának is.

Kiemelt képünkön: Kiss Bence eltiltása után ismét pályára léphet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában