Teke

2021.12.13. 07:00

A visszavágón sem sikerült legyőznie az olaszokat a Répcelaknak - fotók

Nem született meglepetés a férfi teke Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az első meccshez hasonlóan a visszavágón is az olasz Neumarkt együttese nyert a Répcelak ellen.

Pum András

Fotó: © Szendi Péter

Répcelaki SE–KK Neumarkt-Imperial Life 2:6 (3502-3673). Répcelak, Répce Sportcsarnok, férfi teke Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó. 

Répcelak: Molnár 541, Tóth Á. 575, ifj. Móricz 603, Horváth Z. 639, Bíró 601, Bóka 543. Edző: Kiss Zsolt. 

KK Neumarkt: Zavarko 674, Righi 589, Egger 611, Thaler 577, Posch 558, Kiss T. 664. 

 

Az első, olaszországi meccsen a répcelakiak ízelítőt kaptak abból, milyen játékerőt képvisel a végső győzelemre is esélyes olasz sztárcsapat, a KK Neumarkt-Imperial Life. Amelyet olyan klasszisok erősítenek, mint a szerbiai születésű, a világ legjobb tekézői között számon tartott Zavarko Vilmos, valamint a magyar sztár, Kiss Tamás. Az első meccsen az itáliai együttes 7:1-re győzött, és bár a továbbjutás gyakorlatilag ekkor eldőlt, az olaszok legerősebb csapatukkal érkeztek megyénkbe. 

 

Az első körben a dinamikus hazai duó lépett pályára, de mindketten vereséget szenvedtek. Molnar Pál Zavarko Vilmostól kapott ki 543-674-ra, míg Tóth Áron egy szorosabb mérkőzésen 575-589 arányban Righi George-tól. A második sorban a hazaiak válogatott párosa, Móricz Zoltán és Horváth Zoltán játszott két nagyon színvonalas párharcot. Móricz ugyan minimális különbséggel, de vereséget szenvedett Egger Armintól, 603-611 arányban. Horváth Zoltán a nap legjobb hazai eredményével azonban otthon tartotta a pontját, 639-577 arányban diadalmaskodott. Az utolsó sorban Bóka Róbert és Bíró Patrik próbált meg még pontot szerezni. Bókának nem sikerült Kiss Tamás ellen (543-664). Bírónak azonban sikerült megszereznie a répcelaki együttes második pontját Posch ellen (601-560), ezzel a végeredmény 6:2 lett a vendégek javára. A Neumarkt kettős győzelemmel, 13:3-as különbséggel jutott a legjobb nyolc közé. A megfiatalított répcelaki együttes helytállt mindkét meccsen, de ezzel az idei Bajnokok Ligája-szereplésük véget ért. 

 

 

– Mindenképpen szerettük volna szépen lezárni a Bajnokok Ligáját – mondta Bíró Patrik, a répcelakiak meghatározó játékosa. – Sokan első BL-meccseinken vettünk részt, köztük én is. Azt kell mondanom a magam és szerintem a csapat nevében is, hogy maradt még bennünk, voltak hibák, de azon kell dolgozni, hogy ezeket folyamatosan javítsuk. Fiatal csapat vagyunk és pont az ilyen mérkőzésekből tudunk tanulni és fejlődni. Nekem hatalmas élmény volt a párharc, a nemzetközi versenyek és a Bajnokok Ligája volt a nagy álmom, hogy ne csak nézőként vehessek részt rajta. Szívből remélem, hogy hamarosan újra meg tudjuk mutatni magunkat nemzetközi szinten és tovább erősítjük a répcelaki tekecsapat hírnevét. 

 

Kiemelt képünkön: Tóth Áron 575 fát ütött a Neumarkt elleni Bajnokok Ligája-meccsen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában