Frissen Vasból

2021.12.04. 20:11

Futsal: az ukrán bajnokot verte a BL elitkör utolsó meccsén a HVSE

Az ukrán Uragan elleni bravúros győzelemmel zárta szereplését Lisszabonban – szombaton – a futsal Bajnokok Ligája elitkörében a Haladás VSE.

Tóth Gábor

A lisszaboni négyes torna nyitómeccsén, szerdán a Haladás a házigazda portugál Benfica együttesétől kapott ki viszonylag simán 8-3-ra – a papírformának megfelelőn. Csütörtökön a spanyol Levante ellen viszont közel volt az óriási bravúrhoz a zöld-fehér gárda, csak egy hajrában kapott góllal bukta el 3-2-re a ki-ki meccset. Pénteken szusszantak egyet a csapatok, hogy aztán szombaton lezárják a csoport küzdelmeit. A Haladás a kétszeres bajnok – egyben címvédő –, kétszeres kupagyőztes ukrán Uragan Ivano-Frankvisk ellen lépett pályára. A szombathelyiektől hiányzott az előző meccsen sérülést szenvedő első számú kapus, Alasztics.

Haladás VSE–Uragan Ivano-Frankvisk 4-0 (2-0). Lisszabon, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Cetin (török), Soykan (török), Berg-Audic (francia), Cardoso Santos (portugál).

HVSE: Gyimesi – Luiggi Longo, Sipos, Rezala, Henrigue. Csere: Homlok (kapus), Szalmás, Hajmási, Dróth, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vas. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Henrique (3.), Dróth (20.), Hajmási (25.), Rezala (35.).

Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok. A Haladás pedig Henrique bombájával gyorsan előnybe került. Letámadott, űzte, hajtotta ellenfelét a szombathelyi együttes. Kemény csatát vívtak a felek, gyűltek a faultok mind a két oldalon. A Haladás remekül védekezett és kapura is veszélyesebbnek tűnt ellenfelénél – de több ígéretes lehetőséget is elpuskázott. Aztán a 16. percben a hatodik Haladás-fault után kisbüntetőt rúghatott az Uragan. Gyimesi védett, de a játékvezető megismételtette a büntetőt – Gyimesi ismét védett! Meglehetősen paprikás hangulatban folytatódott a meccs. Szűk egy perccel a félidő vége előtt a Haladás is kisbüntetőhöz jutott. Dróth pedig nem hibázott. Így 2-0-ás szombathelyi előnyt mutatott a szünetben az eredményjelző. Nagy csatát megszakítva vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után is maradt az irányítás a Haladásnál. Olyannyira, hogy egy kontra végén Vas passzát Hajmási emelte szépen a kapus felett a hálóba (3-0). Remekül, roppant motiváltan futballozott a Haladás – ha pedig kellett, Gyimesi védett. Az ukránok sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani a szombathelyieket. Időkéréssel próbálta felrázni játékosait az Uragan szakmai stábja. Majd vészkapus játékra váltottak az ukránok – bő tíz perccel a vége előtt. Ám nem találtak fogást a szervezetten védekező szombathelyieken. Sőt, Rezala lopott labdát, majd a saját kilenceséről ívelt az üresen hagyott ukrán kapuba (4-0). A hajrában a szombathelyiek egyik legjobbja, Henrique szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést – nagy fájdalmak közepette, hordágyon hagyta el a pályát. A Haladás végül bravúros győzelemmel búcsúzott a nemzetközi porondtól, egy sokkal magasabban jegyzett ellenfelet győzött le roppant magabiztosan.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában