Futasal

2021.12.02. 20:35

Futsal: közel volt a bravúrhoz, nagy csatában bukott el a Haladás a Levante ellen

Csütörtökön a spanyol ezüstérmes ellen lépett pályára a Haladás.

Tóth Gábor

Haladás VSE–Levante (spanyol) 2-3 (0-2). Lisszabon, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Berg-Audic (francia), Pelissier (francia), Cetin (török), Cardoso Santos (portugál).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gól: Sipos (22.), Dróth (30.), ill. Maimon (13.), Araca (17.), Gallo (38.).

Bátor játékkal nyitott a Haladás, agresszíven futballozott, ami nem ízlett ellenfelének. Át is vette az irányítást. Majd váratlanul megszerezte a vezetést a spanyol gárda, amikor egy egy hátul eladott labdát büntetett góllal a 13. percben A Haladás nem roppant meg, de egy szabadarúgásvariáció végén ismét betalált a Levante (0-2). A Haladás megnyomta a félidő hajráját, eredménytelenül – a szerencsésebb spanyol csapat vonulhatott előnnyel szünetre.

Visszatérve a pihenőről Sipos egy bombagóllal gyorsan szépített (1-2). És a Haladás rohamozott tovább. Szorult a Levante, de sorra maradtak ki a szombathelyi helyzetek. Forrtak az indulatok, potyogtak a sárga lapok. A vasi nyomás pedig góllá érett, Dóth egyenlített, nagy erővel sarkalta a kapu elé a labdát, ami egy hazai lábon irányt váltva perdült a kapuba (2-2). Most már a győzelemért hajtott a Haladás – vészkapus játékra váltott. Közben kapufát rúgott a kontrákra berendezkedő Levante. Gyimesi szép védésekkel szállt be a megsérülő Alasztics helyére. Bevetette a vészkapust a Levante is – és egy38. percben szerzett góllal meg is nyerte a meccset (2-3). Közel volt a bravúrhoz, nagy csatában bukott el a Haladás.

Szombati menetrend: Uragan–Haladás 18.00, Benfica–Levante 21.00.

Ezek is érdekelhetik