Kosárlabda

2021.12.02. 07:00

Öt Falco-meccs – Három bajnoki, két BL-derbi következik

Erőltetett menet, mozgalmas december vár a Falco KC Szombathely remek szezont futó NB I.-es kosárcsapatára.

Tóth Gábor

A címvédő Falco KC legutóbb november 12-én lépett pályára, a vendég Paksot verte 98-78-ra. A válogatott játékosok – Váradi Benedek, Perl Zoltán, Benke Szilárd, Keller Ákos, Golomán György, Somogyi Ádám – másnap már el is utaztak a nemzeti csapat összetartására, a keret többi tagjának kisebb pihenőt engedélyezett a szakmai stáb. Golomán György a válogatottnál pozitív koronavírustesztet produkált, így el kellett hagynia az edzőtábort, visszatért Szombathelyre, a kötelezően elírt karanténban töltötte az elkövetkező napokat – a center kisebb tünetekkel vészelte át a nehéz időszakot.

A válogatott pénteken győzött Portugáliában (81-75), majd hétfőn Kaposváron – idei utolsó mérkőzésén – kikapott Franciaországtól 54-78). A Falco játékosai mindannyian kulcsszereplői Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapatának, a portugálok és a franciák ellen is sok időt töltöttek a pályán, ezért klubjuktól három nap pihenőt még kaptak – pénteken állnak edzésbe. A többiek már múlt péntek óta tréningeznek. Mint a klubtól megtudtuk, Golomán György jól érzi magát, de csak fokozatosan kapja a terhelést, nem fogja senki erőltetni a mielőbbi visszatérését, formába lendülését.

Egyébként szükség is lesz az erőre, ugyanis a Falco sűrű napok elé néz: decemberben öt mérkőzést játszik, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is fontos meccseket vív. A csapatnak utaznia kell Kecskemétre, Debrecenbe, Athénba. A Falco egyébként listavezetőként, a mezőny egyetlen veretlen csapataként várja a bajnokság folytatását. A Bajnokok Ligájában pedig a továbbjutást érő második helyen áll a csoportjában.

A Falco KC Szombathely idei menetrendje, december 10. péntek, 18.00: Kecskemét– Falco. December 14., kedd, 18.30: AEK Athén–Falco (BL). December 19., vasárnap, 18.00: Debrecen–Falco. December 22., szerda: Falco– VEF Riga (BL). December 30., csütörtök, 18.00: Alba Fehérvár–Falco (M4 sport). Ha a Falco továbbjut a BLben, akkor január 6-án ismét nemzetközi meccset játszik, ha viszont nem, akkor január 5-én a Szolnok vendégeként vív rangadót.

Kiemelt képünkön: Edzésben a Falco KC – szükség lesz az erőre

Ezek is érdekelhetik