Vízilabda

2021.12.20. 07:00

Sikeres ősz után - Jól szerepelt, de rangadót bukott az AVUS

A második helyről várja a januári folytatást az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB I/B-s vízilabdacsapata.

Pum András

Az aligátorok vezére, Csaba Márton

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

 A Zoufal Norbert vezette szombathelyi együttes egy meccsel kevesebbet játszott a többieknél, a nagykanizsai rangadója ugyanis elmaradt. Így a vasiak tíz meccsen begyűjtött kilenc győzelemmel és egy vereséggel (a KSI ellen), 27 ponttal a második helyen állnak. A bajnokságot a 11 meccset játszott KSI vezeti 33 egységgel, az AVUS mögött a harmadik a Nagykanizsa, az aligátorokhoz hasonlóan tíz meccsből szerzett 27 ponttal. A bajnokság végén az első feljut az OB I.-be, a második osztályozót vív. 

 

– Kicsit csalóka a tabella, hiszen a nagykanizsai mérkőzést január 22-én pótoljuk, az a mérkőzés sok mindenről dönthet – mondta Zoufal Norbert, az AVUS vezetőedzője. – Mindenesetre ha ránézünk a tabellára, a tíz meccsen szerzett kilenc győzelem jól mutat, viszont az egyetlen vereségünket éppen egyik riválisunktól szenvedtük el. A KSI ellen óriási mínuszról kapaszkodtunk vissza, ám a felzárkózás sok energiát felemésztett, és végül négy góllal kikaptunk az egyébként roppant erős, a tavaly még OB I.-ben szereplő fővárosi csapattól. Sajnos nem sikerült felborítanunk a papírformát. Szerencsére ezt leszámítva sok kimondottan jól sikerült meccsünk is volt, elmondhatjuk, hogy majdnem valamennyi mérkőzésünket magabiztosan hoztuk. Próbálok minél több fiatalt is beépíteni az együttesbe, ami azért könnyebb feladat, mert az országos gyermekcsapattól a felnőttig valamennyi együttes ugyanabban a szisztémában vízilabdázik. Tehát egy fiatalnak nem okozhat gondot OB I/B-s csapatunk taktikájának elsajátítása. Ami a játékosokat illeti, egyénileg a nyáron igazolt, kiváló képességű Csaba Mártont emelném ki, az ő játéka és góljai nélkülözhetetlenek. De elégedett vagyok Kovács Barnabás teljesítményével is, kapusunk 50 százalék feletti hatékonysággal védett. Nyáron egy újfajta taktikát a nulláról kezdtünk el begyakorolni, amit a csapat immáron remekül alkalmaz. Viszont fegyelmezettebbeknek kell lenniük a játékosoknak, még mindig sok a felesleges reklamálás, még profibban kell kezelni bizonyos szituációkat.

 

 Január 3-án kezdjük el a felkészülést, távozónk nem lesz, viszont van esély rá, hogy kettős igazolással, több játékossal is megerősítjük keretünket. Ami a célokat illeti, változatlanul az első két hely valamelyike az elvárás, más kérdés, hogy a KSI elleni vereséggel a bajnoki cím megszerzése nagyon nehéz feladat, e tekintetben riválisunk lépéselőnybe került – már nem a saját kezünkben van a sorsunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában