Színvonalas tornával búcsúztatták az óévet

2022.01.02. 19:46

A Babilon kupa győztese: a VargoBútor

A 14. alkalommal megrendezett Babilon Szilveszter Kupa döntőjében 15 ponttal verte a VargoBútor a Partizán OverBerki együttesét, és ezzel elhódította a trófeát.

Sütő Dániel

Az idei körmendi Babilon kupát elhódító VargoBútor csapata

Forrás: VN/Nagy Máté

Egy év kihagyást követően ismét megrendezték Körmenden a hagyományos, immár komoly tradícióval bíró 14. Babilon Szilveszter Kupát, amelynek a Városi Sportcsarnok adott otthont. A 2x12 perces félidőkből álló mérkőzéseken nyolc csapat mérte össze tudását, amelyeket egytől egyig MTE-érzelmű játékosok alkottak. A városi kosárlabda-bajnokság tagjai mellett új amatőr alakulatok is harcba szálltak a kupáért. A negyeddöntők első mérkőzésén a városi bajnokság egyik éllovasa, az Autó Egyed HSE Vasalja az MTE U18-as gárdájával csapott össze. 

 

A HSE magabiztosan győzött 31-19-re. A másik ágon a városi bajnokság másik élcsapata, a VargoBútor csatázott az Ultrasszal. A VargoBútor kilenc ponttal, 32-23-ra diadalmaskodott. A negyeddöntők harmadik meccse hozta a legszorosabb összecsapást, hiszen a Partizán OverBerki egyetlen ponttal múlta felül a Vasi Energiát 40-39-re. Izgalmas csatát hozott a Sunrise és a TATU találkozója is, amelyet végül öt ponttal a Sunrise nyert meg. A negyeddöntők vesztesei a vigaszágon folytatták a küzdelmeket. 

 

Az MTE U18 magabiztosan verte az Ultrast (33-22), míg a Vasi Energia 23 ponttal győzte le a TATU-t (47-24). A vigaszág fináléjában a Vasi Energia 37-25-re legyűrte az MTE U18-at. A Babilon Szilveszter Kupa elődöntőinek első mérkőzése előre hozott döntőnek minősült. A VargoBútor és Vasalja ádáz küzdelmében 24-20-ra a bútorosok diadalmaskodtak. A másik ágon a Partizán 47- 35-re győzte le a Sunrise gárdáját. A 14. körmendi Babilon Szilveszter Kupát végül a VargoBútor hódította el, 61-46-ra verve a Partizán OverBerkit.

 

A torna végeredménye: 1. VargoBútor Kft., 2. Partizán OverBerki, 3. Autó Egyed HSE Vasalja és Vasi Energia, 4. Sunrise, 5. MTE U18, 6. Ultras és TATU kisállatrendelő HE. MVP: Sömenek Martin. All Star V: Láng Zsombor, Murai Gábor, Németh Levente, Oroszi Viktor, Sömenek Martin. Tripladobó verseny győztese: Horváth István. Büntetődobó verseny győztese: Földes Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában