Labdarúgás

2022.01.24. 07:00

A Haladás legyőzte a szlovén élcsapatot

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata utolsó horvátországi felkészülési mérkőzésén 3-2-re verte a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljubljanát.

Pum András

Tóth-Gábor Kristóf két gólt lőtt

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyi Haladás–NK Olimpija Ljubljana 3-2 (1-1). Umag, felkészülési labdarúgó-mérkőzés. 

Haladás: Rózsa – Csilus (Dezamits, 66.), Bosnjak, Németh M., Tarján – Monori (Doncsecz, 46.), Holdampf, Kiss B., Doktorics – Antal (Szijjártó, 57.), Tóth-Gábor (Nagy B., 86.). Edző: Németh Szabolcs. 

 

A vasiaknál a bemelegítés során Lencse László jelezte, hogy érzi az Achilles-ínát, így Németh Szabolcs nem kockáztatta a játékát, Monori került a kezdőbe. Felépült viszont betegségéből Rózsa Dániel, így elutazott az edzőtáborba, és a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljubljana ellen már a kétszeres válogatott kapus védett. Élénk iramban kezdtek a csapatok, a 13. percben Németh Milán szánta el magát lövésre a kaputól 35 méterre, középre tartó lövését védte a Ljubljana kapusa. 

 

A 24. percben Lamine tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd befelé cselezett, és éles szögből, öt méterről a rövid jobb sarokba lőtt (0-1). A 30. percben Antal szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, a bal oldalon felfutó Tóth-Gáborhoz ívelt, a csatár kiszorított helyzetből, kilenc méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant a kapuba (1-1). Változatos volt a meccs, de egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő elején a szlovénok voltak aktívabbak, két nagy helyzetet is elhibáztak. Aztán magára talált a Haladás, a 64. percben Csilus jobbról ívelt a hosszúra, Szijjártó bal oldali centerezését Tóth-Gábor egy lépésről a kapu közepébe helyezte (2-1). A 77. percben Tóth-Gábor szerzett labdát, ami Kiss Bencéhez került, a középpályás két csel után 14 méterről, kissé jobbról, ballal a jobb sarokba lőtt (3-1). A szlovénok közeli és távoli lövésekkel próbálkoztak, de Rózsa a helyén volt. A 90. percben aztán Djalo közelről megszerezte a vendégek második gólját, beállítva ezzel a végeredményt (3-2). 

 

A Haladás szép győzelmet aratott a szlovén első osztály egyik élcsapata ellen. Németh Szabolcs: – Végig szervezettek voltunk, jól zártuk le a területeket, az ellentámadásokból pedig gólokat szereztünk. Jó körülmények között készülhettünk, öt nap alatt három komoly csapat ellen játszottunk meccset, hasznos volt az edzőtábor. A szlovénok elleni mérkőzéssel lezárult a zöld-fehérek horvátországi edzőtábora, a vasiak hétfőtől Szombathelyen folytatják a felkészülést a tavaszi szezonra. 

 

A bajnoki nyitányon vasárnap 13 órakor az ETO FC Győr vendégei lesznek a Perint-partiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában