Kosárlabda

2022.01.20. 19:37

A SZoESE ellen is veretlen maradt a pécsi alakulat

Az NB II.-es férfi kosárlabda-bajnokság 10. fordulójából elmaradt mérkőzést pótolták, amelyen hazai pályán maradt alul a SZoESE az éllovas Péccsel szemben.

Sütő Dániel

Vicze Kristófék sem tudták megállítani a PEAC-ot

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE– PTE-PEAC 76-81 (24-24, 28-21, 14-20, 10-16). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Csák M. K., Németh S. 

SZoESE: KISS 18/6, Gundinger –, Vicze 9, MÉSZÁROS 23/6, BARUTA 16/3, Csere: Schveighoffer 8, Gombkötő 2, Frisnyák –, Rónai –. Edző: Kéri Péter. 

 

Remekül kezdte az éllovasok csatáját a szombathelyi csapat, ám a várakozásoknak megfelelően már az első negyed kiélezett, pontgazdag játékot hozott. A folytatásban folyamatos védekezésváltásokkal próbált előnyt kovácsolni mindkét együttes, de a SZoESE-nek jött ki jobban a lépés, sikerült hét ponttal meglógnia Kéri Péter alakulatának. Szünet után megkezdte a felzárkózást a PEAC, majd az utolsó játékrészben felülkerekedve a házigazdán megőrizte veretlenségét.

 

 Továbbra is százszázalékos mérleggel, zsinórban 11 megnyert mecscsel a háta mögött magabiztosan vezeti a baranyai együttes a bajnokság tabelláját. Pénteken 18.30-tól újabb kemény rangadó vár a SZoESE gárdájára, ugyanis a megyei rivális, a Celldömölki VSE látogat Szombathelyre. A tabella negyedik helyén tanyázó Grebenár-csapat sorozatban három győztes meccs után érkezik a vasi megyeszékhelyre. Kettejük őszi összecsapását a hazai pályán játszó Celldömölk nyerte 74-61-re. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában