Jégkorong

2022.01.25. 17:39

Eszkimó-vereség a Farkasok ellen

Az OB III.-as férfi jégkorongbajnokságban szoros mérkőzésen maradt alul a Nyugati Eszkimók Szombathely a Hargitai Farkasokkal szemben.

Sütő Dániel

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Nyugati Eszkimók Szombathely–Hargitai Farkasok 5-7 (1-2, 2-4, 2-1). Győr, 20 néző, OB III.-as jégkorongmérkőzés, vezette: Márkus, Mayer. 

Eszkimók: Nagy B. – Bakó, Balázs 2, Forgács, Kalmár, Kele, Kiss, Kosina 1, Kovács 1, Nagy P., Őri, Popper, Seler 1, Soós, Varga, Zalavári, Zelenák. Edző: Karvalits Gábor. 

Kapura lövések: 26-43.

 Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/0. 

 

A kilenc csapatot számláló felnőtt férfi OB III.-as jégkorongbajnokság hetedik helyén álló szombathelyi Eszkimók – fedett csarnok híján – Győrben fogadták az élmezőnyhöz tartozó Hargitai Farkasokat. A találkozó negyedik percének vége felé Seler szerzett vezetést az Eszkimóknak. Tíz percig tudta tartani előnyét a vasi csapat, ekkor Márton váltotta gólra Zsíros passzát (1-1). A 17. percben a gól passzt adó Zsíros is betalált Nagy Balázs kapujába, ezzel átvette a vezetést a fővárosi alakulat (1-2). A második harmad igazi gólfesztivált hozott. 

 

Kosina egyenlítő találatára háromszor feleltek a Farkasok. Öt perc leforgása alatt Nagy Bertalan, Zsíros Gábor és Imets Ferenc is megzörgette Nagy Balázs kapuját, így gyorsan háromgólos hátrányba kerültek a szombathelyiek (2-5). Balázs Bence találatával próbálták tartani a lépést az Eszkimók, de kedélyeiket hamar lehűtötte Simon Zsolt, így 3-6-os állásról kezdődhetett a záró harmad. Az utolsó húsz perc jobbára már csak a szabálytalankodásokról szólt. Az 51. percben Kovács Dávid révén ismét zárkózott a vasi csapat (4-6), Simon Imre három perccel később visszaállította a háromgólos különbséget, eldöntve ezzel a találkozót. A végeredményt Balázs Bence állította be. 

 

Karvalits Gábor: – A jobb csapat győzött. Helyzetkihasználásban van még hova fejlődnünk, illetve sokat jelentett az is, hogy az ellenfél soraiban szerepelt két olyan szélsebes játékos, akik védelmünk fölé nőttek. Ennek eredménye lett a kétgólos vereség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában