Helyi sport

2022.01.28. 07:00

Februárban tartják a parasport napját - Ekler és Baji lett a két nagykövet

A szombathelyi születésű Ekler Luca lesz a Magyar Parasport Napjának egyik nagykövete.

VN

Forrás: Cseh Gábor

 Két kiváló atléta lesz 2022- ben a Magyar Parasport Napjának nagykövete. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) minden évben megválasztja a február 22-i esemény nagykövetpárosát. Ebben az évben a paralimpiai bajnok távolugró, Ekler Luca, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, dr. Baji Balázs vállalta el ezt a nemes feladatot. Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a kulturális bizottság ötpárti kezdeményezését, miszerint a fogyatékossággal élő sportolók napját minden év február 22-én ünnepeljük. A dátum megválasztása szimbolikus, hiszen 1970-ben ekkor alapították a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját, a Mozgásjavító Intézmény falai között. 

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai támogatásával ebben az évben is tartalmas programmal készül a jeles nap alkalmából. Az óvodások, általános és középiskolások testnevelésórán kipróbálhatják az MPB által ajánlott sportjátékokat, vagy osztályfőnöki órán érzékenyítő programon vehetnek részt. A Magyar Parasport Napja nagyköveteinek fő feladata, hogy hírét vigyék az eseménynek, ezzel felhívva a figyelmet a hazai fogyatékossággal élők sportmozgalmára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában