Jól teljesít az újonc sárvári gárda

2022.01.04. 09:00

Futsal: két vasi az NB II.-ben

Téli pihenőjét tölti az NB II.-es futsalbajnokság mezőnye – a HVSE II. és a Sárvár is a középmezőnyben várja a folytatást.

Vas Népe

Vidák Balázs már 12 gólnál jár Fotó: Unger Tamás

A Haladás VSE már évek óta indít csapatot az NB II.-ben. 

 

– Fiatal, saját nevelésű játékosokra építünk, a célunk az, hogy a srácok a felnőtt mezőnyben edződjenek – mondta Sziffer András, a HVSE II. NB II.-es futsalcsapatának edzője. – De azért ügyelünk az eredményre is. A mögöttünk hagyott félszezon nem alakult a legjobban. A felnőttcsapatra nehezedő nagy terhelés – a Bajnokok Ligája okozta pluszmérkőzések, a sok utazás – miatt alig számolhattunk a visszajátszókkal. Ezért zömében az U20-as gárdára építettünk. A fiataloknak így két fronton kellett helyt állniuk: volt olyan hét, hogy négy meccset játszottunk. Az elején még bírtuk a tempót, ám az év végére elfogytunk – és jöttek a vereségek. De nagy gond nincs, fejlődünk – és ez a lényeg. Szeretnénk bejutni a felsőházba, a legjobb hat közé. Kimelném a rutinos Vidák Balázst, sokat segít a fiataloknak. A Sárvár Futsal újoncként teljesít remekül. 

 

– Feljutóként a biztos bennmaradás a célunk – jelezte Halmos Máté, a sárváriak játékos- edzője. – A keretünk gerincét együtt tartottuk a nyáron, és sikerült erősíteni is. A tabella jól néz ki, nekem mégis van hiányérzetem, kis szerencsével, jobb helyzetkihasználással több meccset is nyerhettünk volna. De még csak kétéves a csapatunk, tanulunk, fejlődünk. Soós Benjamin végig stabilan védett, Kuti András új játékosként jól beilleszkedett, lövi a gólokat, Tóth László pedig a pályán kívül is sokat tesz a csapatért. Célunk a felsőház, melyet elérve a következő időszakot a csapat építésére fordíthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában