Erősember-bajnokság

2022.01.18. 10:00

Gadó aranyérmes lett a könnyűsúlyú-ob-n

Begyűjtötte az aranyérmet a könnyűsúlyú (-105 kg) országos téli erősember-bajnokságon a szombathelyi Gadó András.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik meg sikeresen a 110 kilós „rönkkel”

Forrás: VN/CESA

A könnyűsúlyú, 105 kiló alatti mezőnynek kiírt téli országos bajnokságot a Közép-Európai Erős Ember Szervezet (CESA) írta ki – első alkalommal. Nagykanizsa, a Kanizsa Aréna adott otthont az erőpróbának – a vasi, szombathelyi színeket Gadó András képviselte. Nyolc sportoló állt rajthoz, akik öt versenyszámban mérték össze tudásukat, felkészültségüket: 70 kg-os kamion kerék pakolása fej fölött, 225 kg-os súly felhúzása, 18 kg-os zsák tartása, 110 kgos rönk kinyomása, 130 kg-os kőgolyó átpakolása 122 cm magas állványra. Gadó András végig kiegyensúlyozottan teljesített, így begyűjtötte az aranyérmet.

 

 – Örülök az eredménynek – összegzett Gadó András. – Főleg azért értékes ez az aranyérem, mert nekem a versenyidőszakon kívül jött a nagykanizsai erőpróba. Tényleg ügyes, erős ellenfeleim voltak, akiket jó versenyzéssel sikerült megvernem. Jól éreztem magam, összejöttek a dolgok, három versenyszámot is megnyertem – kerékpakolásban, zsáktartásban és rönknyomásban bizonyultam a legjobbnak. Sok pihenőt most nem engedélyezek magamnak, sőt, februárban belevágok a komolyabb felkészülésbe. Erős versenyszezon vár rám, izgalmas erőpróbákon veszek majd részt mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában