Folytatódik a bajnokság

2022.01.20. 07:00

Indul a szezon - Három vasi csapat a teke-Szuperligában

Szombaton folytatódik a férfiteke-Szuper liga. Mindhárom vasi együttes idegenben lép pályára.

Pum András

Fotó: Szendi Péter

A tavaszi első, a bajnokság tizedik fordulóját rendezik szombaton a férfiteke-Szuperligában. A Répcelak 14 órakor az Invesment Közutasok Kaposvár otthonában szerepel. – Egyik mérkőzés sem lesz egyszerű tavasszal, így a kaposvári sem – mondta Kiss Zsolt, a Répcelak edzője. 

 

– Sajnos vannak sérültjeink, akik rövidebb-hosszabb időre kidőltek. Viszont Rozmán Szabolcs a télen visszajött hozzánk, vele nagyobb lett a merítési lehetőségem. Ami a célokat illeti, az első ötben szeretnénk végezni, természetesen jó lenne megtartani jelenlegi, harmadik helyünket. Utazunk Szentgotthárdra, az FTC-hez is, ez a két csapat lehet a riválisunk a bronzéremért vívott küzdelemben. Szeretnénk vagy a bajnokságban vagy a Magyar Kupában kijutni a nemzetközi kupaporondra. A Szentgotthárd szombaton 14 órakor a sereghajtó Szegvár otthonában lép pályára. A vasiak idén már túl vannak egy bajnokin, az őszről elhalasztott meccsen 7:1-re kikaptak az FTC vendégeként. 

 

– Noha a Szegvár az utolsó, nagyon nehéz, speciális pályáján már több csapat is megszenvedett – mondta Tróber József, a szentgotthárdiak edzője, elnöke. – Ezzel együtt is a győzelem a cél, hiszen az utolsó két bajnokinkat elveszítettük – jó lenne megtalálni ősz eleji formánkat és viszszatérni a győzelmi ösvényre. Heti két edzéssel, edzőmecscsekkel készültünk a szezonra, sajnos ilyen-olyan okból kifolyólag mindig voltak hiányzóink – szombaton sem tudunk teljes csapattal kiállni. A szegvári bajnoki után a Kaposvárt fogadjuk, két nyerhető meccs vár ránk, de ezeket meg is kell nyerni. Ami a célokat illeti, a tabella első fele az elvárás, és szeretnénk idén is kilépni a nemzetközi kupaporondra. Ha a bajnokságban ez nem sikerülne, akkor a Magyar Kupában is lehet esélyünk. 

 

A Nagymizdó szombaton 14 órakor a Zalaegerszeg vendége lesz. – Az első három forduló – a Zalaegerszeg után jön hozzánk a Szeged és megyünk a Fradihoz – számunkra amolyan felhozó meccs lesz, reálisan nézve egyik találkozón sincs esélyünk – fogalmazott a TOPIDO Nagymizdó játékosa, szakosztályvezetője, Tompa István. – Utána viszont a Szegvárt fogadjuk, ami a bent maradás szempontjából nagyon fontos meccs lesz. Nem lesz egyszerű kiharcolni a bent maradást, de szeretnénk odaérni a nyolcadik helyre. Szombaton pedig szeretnénk tisztes famennyiséggel zárni a mérkőzést. 

 

A Szuperliga állása: 1. Szeged 18 pont, 2. Zalaegerszeg 16, 3. Répcelak 12, 4. FTC 10, 5. Szentgotthárd 10, 6. Győr 8, 7. Nagymizdó 6, 8. Ajka 4, 9. Kaposvár 4, 10. Szegvár 2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában