Évértékelő

2022.01.10. 07:00

Jól teljesítettek - Számot vetettek a Haladás VSE birkózói

A Haladás VSE birkózószakosztályának sportolói összességében jól teljesítettek 2021- ben, a tokiói olimpia miatt azonban van egy kis hiányérzete Veréb Istvánnak.

Sütő Dániel

Veréb István céltudatosan vág bele a munkába 2022-ben is

Fotó: Unger Tamás

A 2021-es esztendőben 740 nemzetközi olimpiai pontot gyűjtöttek a Haladás VSE birkózószakosztályának versenyzői, ami önmagában óriási teljesítményt jelent. Ligeti Dániel felnőtt-Európa-bajnoki ötödik helyezést ért el, Gellén Milán szabadfogásban bronzérmet szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon, míg a világbajnokságon a hetedik helyen zárt. A hazai tornákat tekintve Ligeti Dániel, Nemes Bálint és Gellén Milán országos bajnoki címeket szereztek. Nemes Bálint az egyetemi országos bajnokságon is győzedelmeskedett. Emellett a Haladásnak hét döntőse is volt a hazai bajnokságokon. – A lehetőségekhez mérten elég jól szerepeltek a fiúk, de lehetett volna ez még jobb is, gondolok itt elsősorban az olimpiára – értékelte az elmúlt évi eredményeket Veréb István, a HVSE birkózószakosztályának vezetője. – Ligeti Daninak és a fiamnak is egy mérkőzés hiányzott a tokiói részvételhez. Az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyen Dani egy orosz birkózótól kapott ki 2-1-es pontozással, ami nem nagy különbség, a fiam pedig egy japánnal szemben maradt alul, így egyiküknek sem sikerült kijutni az olimpiára. Vannak nehézségeink, az előrelépéshez mindig több kell mindenből. Veréb István elmondta azt is, hogy januárban, júniusban és decemberben három edzőtáborba sikerült eljutniuk, ahol a fiatalok fejlesztése, képzése volt a fő cél. A szakosztály edzői összesen hét korosztályt versenyeztetnek, ami nem egyszerű feladat. 

 

– Ami az idei célokat illeti, reméljük, hogy a 2022-es hazai rendezésű márciusi Ebre készülő magyar csapatnak tagja lesz Ligeti Dani – fogalmazta meg várakozásait a Haladás VSE birkózószakosztályának vezetője. – Úgy néz ki, hogy a szövetség segítségével fiataljaink is részt vehetnek a kontinenstornán, szurkolhatnak, tanulhatnak, és megnézhetik, milyen egy nagy rendezvény, hova juthatnak el. Mindent elkövetünk azért, hogy Gellén Milán a juniorok között, Nemes Bálint pedig az U23-asok mezőnyében jusson el a válogatotti szintig. Az ifjúsági versenyzők között Hajba Szabolcstól várunk előrelépést, illetve jelentős fejlődést mutattak fiataljaink az elmúlt esztendőben, köztük Zara Levente, Huszár Olivér és Fekete-Riha Károly, akik nagyon szépen, szorgalmasan dolgoznak az edzéseken – ismertette Veréb István. A szakosztályvezető hozzátette: állóképességben és technikai tudásban is van még hova fejlődniük az ifjaknak, a birkózóválogatottságot amúgy sem osztogatják csak úgy nyakra-főre, azért tenni is kell, nem is keveset. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában