Női labdarúgás

2022.01.18. 07:00

Munkába álltak - Elkezdte a felkészülést a Haladás-Viktória - fotók

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapata. A vasiaknál két fiatal szerepel próbajátékon, Bódai Viktória viszont távozott.

Pum András

Az Illés Akadémia műfüves pályáján gyakoroltak a szombathelyi lányok

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hétfőn reggel ismét benépesült a Haladás-Viktória FC öltözője, a bajnokságban a negyedik helyen álló szombathelyi együttes elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Két új arcot is felfedezhettünk, mindketten próbajátékon szerepelnek. Az NB II.-es Debreceni VSC 18 éves középpályása, Pintér Petra ősszel 12 bajnokin hét gólt szerzett. Szintén próbajátékon szerepel a bal oldali védőként és védekező középpályásként egyaránt bevethető, 18 esztendős, U19-es román válogatott futballista, Vincze Noémi. Bódai Viktória viszont távozott: a Győrből érkezett csatárral közös megegyezéssel szerződést bontott a szombathelyi klub. Az első edzésről többen hiányoztak, így sérülés, betegség miatt Bíró Barbara, Horti Bogi, Balogh Henrietta sem edzhetett, míg több fiatal iskolai elfoglaltsága miatt maradt távol. A konditermi edzés után az Illés Akadémia műfüves pályáján vezényelte az idei év első tréningjét Székely Tibor vezetőedző. 

 

 

 

A bemelegítést követően jó hangulatú, kétkapus játék következett. – Ma kezdtük el a közös munkát, de a lányok már úgy jöttek ide, hogy otthon, egyénileg készültek – mondta Székely Tibor, a vasiak trénere. – Ezeket a munkákat természetesen kontrolláltuk. Jó állapotban jöttek vissza a lányok, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok velük. Már nagyon vártuk, hogy találkozzunk. Az első héten három edzésünk, mellette egy egyéni képzésünk is lesz. Jövő héten ugyanez a program vár a játékosokra. Az azt követő héten pedig már elkezdődnek az edzőmérkőzések, emellett minden nap lesznek tréningek. Aztán edzőtáborba vonulunk, ami itt lesz helyben, napi két edzéssel és videózásokkal készülünk. Nagyon szeretnénk még tovább fejlődni. Ami a tavaszi célokat illeti, szeretnénk jelenlegi helyezésünket megtartani, illetve jó lenne még feljebb lépni a tabellán. Emellett továbbra is fontos szempont a fiatalok beépítése a csapatba.

 

A Haladás-Viktória felkészülési mérkőzései: Február 5., 15.00: Haladás-Viktória–Sturm Graz (osztrák). 12., 16.30: Radonje (szlovén)– Haladás-Viktória. 19.: Haladás-Viktória–ZNK Pomurje (szlovén) vagy Király U16. 26., 11.00: Haladás-Viktória–Wildcats (osztrák). Március 3.: ZNK Pomurje–Haladás-Viktória. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában