Eredmények

2022.01.21. 18:56

Négy érmet is szerzett a SZAK

Remekül szerepeltek a Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői az utánpótlás Budapest Bajnokságon.

Pum András

A Szombathelyi AK-Sportiskola két tehetséges játékosa, Gergely Márk (balról) és Szarka Gábor

Fotó: VN/SZAK

A Budapest Bajnokságon U11- es, U13-as és U15-ös lány és fiú korosztályban álltak asztalhoz a játékosok, megyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői, valamint a Celldömölk két (Ölbei Barnabás, Gőgös Martin) és a Bük egy játékosa (Torkos Domonkos) képviselte. Az U11-es lányoknál megszerezte első országos érmét Bécsi Noémi, aki a főtáblán csak az első helyen kiemelt Fazekastól kapott ki az elődöntőben, így bronzérmes lett. Vass Borbála egy körrel korábban, a legjobb nyolc között esett ki.

 

 Az U13-as fiúk mezőnyében Torkos a főtábla első körében búcsúzott, míg a verseny első kiemeltje, Gergely Márk a főtábla második fordulójában még kereste az igazi formáját, de továbbjutott. Innentől játszmát sem veszített, további három győzelmet követően lett Budapest-bajnok. Szarka Gábor az elődöntőben klubtársától, Gergelytől szenvedett vereséget, így bronzérmet szerzett. Az U15-ösöknél Ölbei, Gőgös és Szarka a főtábla első fordulójában búcsúzott, Gergely a nyolcaddöntőig, Poór Balázs a negyeddöntőig jutott. A párosoknál a Poór Balázs–Gergely duó bronzérmet gyűjtött be. A SZAK Sportiskola játékosai közül tehát Gergely Márk arany-, Bécsi Noémi, Szarka Gábor és a Poór-Gergely kettős bronzéremmel térhetett haza a fővárosból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában